Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet viser ikke hele sannheten

Her er stjernene som kranglet på filmsettet.

(SIDE2:) Filmfolk er ofte følsomme mennesker med sterke meninger. Som regel fungerer det fint når de møter hverandre på filmsettet, men innimellom skjærer det seg fullstendig.

Her er noen bitre uvennskap som har oppstått på settet:

Faye Dunaway og Roman Polanski

Faye Dunaway er en klassisk diva – på godt og vondt. Under innspillingen av «Chinatown» var det mest vondt. Hun og regissør Roman Polanski kom ikke overens.

Det var mye krangling mellom dem på settet. Blant annet i en scene hvor Polanski mente at et av Dunaways hårstrå ødela bildet. Han valgte å nappe det ut, uten å spørre. Dette ble selvsagt ikke godt mottatt hos skuespilleren.

Senere kastet visstnok Dunaway en kopp med urin i ansiktet til Polanski. Dette er bare tull, ifølge Dunaway selv, men hun nekter plent å snakke om dette. Da en journalist fra The Guradian likevel spurte, ble hun så fornærmet at hun avbrøt intervjuet.

Polanski har i ettertid omtalt arbeidet med skuespilleren som «a gigantic pain in the ass».

Les mer: Nektet å trekke ned på do selv

Liam Neeson og Daniel Day Lewis

Daniel Day Lewis er kjent for å drive såkalt «Method Acting» - hvor han går fullstendig inn i rollen han spiller. Et eksempel var da han spilte inn «Gangs of New York», og han nektet å la seg behandle for lungebetennelse, fordi det ville brutt med karakteren.

Mange beundrer den type skuespill, men ikke Liam Neeson. Han var også med i «Gangs of New York», og han fikk nok av Lewis’ skuespill. Han skal ha blitt mektig irritert på medspilleren da han forlangte å kalle andre og selv bli kalt karakterens navn hele tiden, også når de møttes på fritiden.

- Det er mye tull i skuespill. Jeg kritiserer ikke dem som skuespillere, men noen ganger holder det å møte opp og si replikkene dine, har han sagt.

Robert De Niro og Christopher Walken

Robert De Niro er en annen skuespiller som er kjent for å drive «Method Acting». Under innspillingen av «Hjortejegeren», ble Christopher Walken lei av at han skulle leve seg altfor mye inn i rollen.

Da de spilte inn en av scenene med russisk rulett, klapser De Niros karakter til Walkens karakter. De Niro hadde bestemt seg for å klapse til ham på ordentlig, men det hadde han ikke sagt til Walken. Sistnevnte var svært misfornøyd med dette etterpå.

Senere skulle de spille inn scenen hvor De Niro ber Walken om å komme hjem, og regissøren ba Walken om å spytte i ansiktet til De Niro. Denne gangen var det De Niro som ble sint fordi han ikke hadde fått beskjed på forhånd.

Lily Tomlin og David O. Russell

David O. Russell regisserte og Lily Tomlin spilte i komedien «I Heart Huckabees». Forholdet dem imellom skal riktignok ha vært helt ok det meste av tiden, men de to temperamentsfulle personene barket også sammen. Og i vår moderne tidsalder ble det selvsagt fanget på film, og det ble selvsagt lagt ut på nett.

Senere har Tomlin sagt at hun og Russell har skværet opp, og hun påpekte at det var stort press under filminnspillingen som førte til kranglingen.

HTML EMBED

Bette David og Joan Crawford

To divaer som spiller store roller i en film om to kranglende søstre - «Whatever Happened to Baby Jane?» var dømt til å føre til uvennskap. De to skuespillerne hadde allerede rivalisert i over 30 år allerede. Og straks de møttes, var kjeklingen et faktum.

Davis fikk innstallert en Coca Cola-maskin på Crawfords private rom – vel vitende om at Crawford var gift med lederen i Pepsi.

I en scene skulle Davis’ karakter slå Crawfords karakter. Egentlig var scenen nøye koreografert, og Davis skulle ikke være nær medspilleren i det hele tatt. Men den gang ei. Davis endte opp med å slå så kraftig at Crawford måtte sy tre sting og fikk en kul på størrelse med et egg.

Men Crawford var ingen engel selv. Hun tok hevn ved å sy vekter inn i kjolen sin i en scene hvor hun skulle bæres av Davis. Hun ble dermed så tung at Davis skadet ryggen.

Davis ble Oscar-nominert for sin rolle i filmen, og Crawford tok kontakt med de fire andre nominerte og ba om lov til å motta prisen på deres vegne hvis de vant. Overraskende nok gikk alle med på dette – og Crawford tok imot prisen for Anne Bancrofts for å terge Davis.

Da Crawford døde i 1977 sa Davis: «You should never say bad things about the dead, you should only say good ... Joan Crawford is dead. Good».

Christian Bale og Shane Hurlbut

Denne krangelen kunne fort blitt glemt hvis det ikke hadde vært for internett. Under innspillingen av «Terminator Salvation», mistet Bale fullstendig fatningen og skjelte ut fotograf Shane Hurlbut i fire minutter.

Utbruddet ble tatt opp og spredde seg raskt på nettet. Bale har senere unnskyldt, og har blitt tilgitt.

HTML EMBED

Barbra Streisand og Walter Matthau

Walter Matthau var ikke nådig mot sin ferske medspiller Barbra Streisand i «Hello, Dolly!». Dette var Streisands andre filmrolle, og Matthau var ikke begeistret for hovedrolleinnehaveren. Han nektet å være i nærheten av henne når de ikke spilte inn en scene sammen, og han skal han ha sagt: «Hun har ikke mer talent enn en sommerfugls fjert».

Den erfarne skuespilleren tok kontakt med sjefen for filmstudioet og klaget på at Streisand gjorde for mye ut av seg på settet. Han fikk til svar: «Jeg skulle gjerne hjulpet deg, men det er ikke «Hello, Walter!» vi lager».

Senere vant den «talentløse» skuespilleren to Oscar – én mer enn Matthau.

Bill Murray og Lucy Liu

Barbra Streisand er ikke den eneste som har måttet tåle harme fra mer erfarne skuespillere. Bill Murray var med i «Charlie’s Angels», og de tre «englene» ble spilt av Drew Barrymore, Cameron Diaz og Lucy Liu.

Mens de tre damene spilte inn en scene, avbrøt plutselig Murray dem. Han henvendte seg først til Barrymore og sa: «Jeg skjønner hvorfor du er her», før han så mot Diaz: «Og du har talent». Så var turen kommet til Liu: «Men hvorfor i helvete er du her? Du kan ikke spille».

Liu lot seg ikke pelle på nesen av skuespilleren, og kastet seg over ham. De måtte til slutt dras fra hverandre av folk på settet.

Val Kilmer og Joel Schumacher

I ettertid har regissør Joel Schumacher beklaget at han laget «Batman Forever», fordi det endte med å bli en flopp. Men på settet hadde han et helt annet problem. Hovedrolleinnehaver Val Kilmer var nemlig i overkant høy på seg selv og nedlatende overfor alle som var under ham i hierarkiet på settet.

- Han hadde vært irrasjonell og ballistisk mot regiassistenten, kameramannen, kostymefolkene. Han var frekk og uhøflig. Han var barnslig og umulig. Jeg ble tvunget til å fortelle ham at det ikke ble tolerert ett sekund mer, har Schumacher senere sagt.

Tilsnakket førte til at Kilmer nektet å snakke til regissøren i to uker – og dette syntes regissøren selv var herlig.

Bruce Willis og Kevin Smith

Nå er riktignok ikke Kevin Smith kjent for å være den enkleste mannen å jobbe med selv, men han fikk mer enn nok av Bruce Willis i «Cop Out». På avslutningsfesten til filmen, holdt han en tale, hvor han sa: «Jeg vil takke alle som har jobbet med filmen, bortsett fra Bruce Willis, som er en «fucking dick»».

Kilder: WhatCulture.com, Indiewire.com, Total Film, Xfinity.com, Collider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken