Be Kind Rewind - USA, 2008. Regi: Michel Gondry. Med: Jack Black, Mos Def, Danny Glover, P.J. Byrne, Dennis Albanese, Mia Farrow.

Aldersgrense: 7 år.

Ved et uhell sletter kameratene Jerry og Mike alle videoene i videosjappa de har ansvaret for. De er redde for at sjefen skal oppdage hva de har gjort, og bestemmer seg derfor for å lure kundene ved å spille inn filmen på nytt - med seg selv foran og bak kamera.

Dette er en film som gjør akkurat det den prøver på: Den underholder og får deg til å le. Jack Black spiller Jerry på en kul måte, og Mos Def er den mer realistiske og jordnære Mike. Selv om det etter hvert tar av i filminga til guttene, er det hele tiden troverdig.

Regissør Michel Gondry har tidligere hatt suksess med blant annet «Eternal Sunshine of the Spotless Mind». «Be Kind Rewind» holder ikke det samme intellektuelle nivået som denne, men er minst like morsom.

For det er gøy å se to amatører lage sine utgaver av «Ghostbusters», «Løvenes konge», «Robocop» og «Rush Hour 2». Mange morsomme hendelser og kommentarer gjør at denne filmen får deg i godt humør.

Problemet er at den ikke tør å satse utelukkende på det morsomme. Parallelt med gjenskapelsen av filmklassikere, følger vi eieren av videosjappa som prøver å unngå nedleggelse av huset. Dette står ikke helt i stil med resten av filmen og blir for sentimentalt. Sentimentalitet er det selvsagt ingenting galt med, men i denne sammenhengen fungerer det ikke.

Likevel er filmen absolutt verdt å se. Liker du komedier og ønsker å få deg en god latter, er dette filmen for deg.