Gå til sidens hovedinnhold

Strålende filmhelg

Vi triller terningen til tre femmere og én firer denne uken.

Nå er det ikke lenge igjen til helga, og fire filmer er klare for premiere.

Men hvilken skal du velge? Her er anmeldelsene av alle helgens kinopremierer. Klikk bildet ved hver film for å lese hele anmeldelsen.

«50/50»

«50/50» høres kanskje alvorstung ut. Vi møter en ung mann som rammes av kreft. Men filmen er ikke bare tåredryppende - den er 50 prosent dramafilm og 50 prosent komedie, skriver vår anmelder.

- Innimellom får de varme vennskapskildringene og den tidvis nokså rå humoren deg til å glemme hvor alvorlig tilstanden til hovedpersonen faktisk er, men dette gjør at påminnelsene blir enda sterkere når de etter hvert kommer, skriver han.

«One Day»

Anne Hathaway og Jim Sturgess har hovedrollene i denne filmen. Emma og Dexter blir kjent 15. juli 1988. De neste 20 årene får vi følge dem på akkurat denne datoen.

Filmen er både romantisk og morsom, og skiller seg fra de typiske romantiske komediene på en positiv måte.

«Tower Heist»

Da Josh Kovacs’ arbeidsstab mister pensjonen sin etter en omfattende svindel, bestemmer Kovacs seg for å stjele pengene tilbake.

«Tower Heist» er enklere enn ransfilmer som «Ocean’s Eleven», men er absolutt en underholdende og munter.

«Under huden»

En genial kirurg prøver å utvikle en hud som tåler flammer. Grunnen er at han mistet sin kone som følge av omfattende brannskader.

«Under huden» er en grøssende film som gir assosiasjoner til Hitchcock, Lynch og Cronenberg. Den er original i både form og fortelling, og regissør Pedro Almodóvar lykkes igjen med å lage en god film.

Kommentarer til denne saken