Gå til sidens hovedinnhold

Er Cruise gjenoppstanden?

Blant ukas beste filmer på kino.

LES ALLE VÅRE FILMANMELDELSER HER

Denne uka serverer vi regelrett slakt blant ukas filmanmeldelser, og det er ikke fordi det er en motorsag inne i bildet. Men Leatherman burde ha fått hvile, og pengene brukt til andre gørrete filmopplevelser.

JACK REACHER

BRUK DENNE Terningkast 4 terning
BRUK DENNE Terningkast 4 terning

Tom Cruise har slitt med weirdo-stempelet i årevis. Derfor har mange hatt problemer med å ta ham seriøst i hans siste filmer. Men nå er Cruise tilbake, i en ikke ueffen og spennende filmatisering av Jack Reacher-bøkene. Historien om eks-soldaten og skarpskytteren som flakker omkring i USA, fikk ingen stor premiere i USA på grunn av Newport-tragedien og dermed heller ikke mye blest. Men her er potensiale for flere filmer.

Eller klikk her:Full Cruise-kontroll

THE IMPOSSIBLE

Tsunamien som skylte over Asia i 2004 kom mange nordmenn veldig nær da den rammet ferieområdene i Thailand. Nå har Juan Antonio Bayona, mannen bak "The Orphanage", tatt for seg historien til en spansk familie som var på ferie. I dette tilfelle og antakelig på grunn av budsjetthensyn, er familien gjort britisk med Naomi Watts og Ewan McGregor i hovedrollene. Og de gjør det svært bra.

Eller klikk her: Sterk tsunamifilm

TO NETTER I NEW YORK

Julie Delpy gjorde opprør mot franske regissører og skapte seg sin egen karriere av pratsomme dialog-filmer. Først med Ethan Hawke i "Før solnedgang" og så for seg selv i den fantastisk morsomme "To dager i Paris". Denne versjonen fra New York blir dessverre mer anmasende enn intelligent skarp.

Eller klikk her: Flere franske forviklinger

TEXAS CHAINSAW 3D

Det er utrolig hvilken tro Hollywoo har på at 3D kan dekke over usannsynlig tynne historier som denne oppfølgeren til den gørrete klassikeren. Igjen en oppfølger som aldri burde blitt laget. Veldig, veldig mislykket, skriver vår motorsagfan-anmelder Bjørnar Kristiansen.

Eller klikk her :Tomt for bensin i motorsaga

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken