(SIDE2:) Det er meget gode tider på kinoene for tiden. Årsaken er at det er blitt langt kortere mellom filmene som blir nominert til store priser som Oscar og når de seiler inn på norske lerret.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Foruten to-tre filmer har de fleste Oscar-nominerte filmer allerede kommet på kino eller gjør det i løpet av de neste tre ukene.

SE OGSÅ:

Her er Oscar-kandidatene
Nordmann kan vinne Oscar

Denne uken finner vi Clint Eastwoods «Invictus» på kinoene der både Morgan Freeman og Matt Damon er nominert. Penélope Cruz hete Oscar-nominerte elskerinnerolle i «Nine» kan sees. Og Wes Andersons animasjonsfilm «Den fantastiske Mikkel Rev» kommer både i norsk og original versjon, begge like gode.

Ukas «yes, we can»
Noen vil kanskje mene at du trenger å være interessert i rugby for å ha glede av Clint Eastwoods «Invictus - de uovervinnelige». Men denne filmen om hvordan Nelson Mandela og den hvite kapteinen for Sør-Afrikas rugbylag klarte å forene nasjonen, er en historie som favner langt bredere enn det. Bare å se Morgan Freeman gripe fatt i sin ultimate drømmerolle er en fryd for øyet.

Les anmeldelsen: Uovervinnelig fra Eastwood

SE VIDEO AV INVICTUS

HTML EMBED
video_embed(12934,1);

Ukas dametrøbbel
Sjelden har vel en mann måtte sjonglere så mange avkledde og hete damer som Daniel Day-Lewis i musikalen «Nine». Dessverre er innpakningen og rollelisten langt mer lekker enn det ferdige resultatet.

Les anmeldelsen: Elegant og tom

SE VIDEO AV NINE

HTML EMBED
video_embed(12811,1);

En rev bak øret
Både Roald Dahl og Wes Anderson hadde nok en rev bak øret da de skapte «Den fantastiske Mikkel Rev», den første i bokform, den andre i en nå lett oppdatert og vittig beretning fra animasjonens verden. Den originale filmen har George Clooney og Meryl Streep i de bærende stemmene, men den norske oversettelsen og Mads Ousdals og Brigitte Victoria Svendsens stemmer er minst like bra.

Les anmeldelsen:Vittige revestreker

SE VIDEO AV DEN FANTASTISKE MIKKEL REV

HTML EMBED
video_embed(12772,1);

Ukens ettertanke
Den bosniske krigsdokumentaristen Danis Tanovíc har en bakgrunn få misunner ham. Nå har han brukt både sin egen og den mer generelle krigsbakgrunnen i «Triage - Lev eller dø». To krigsfotografer og bestekamerater blir adskilt under kurdernes offensiv mot Irak, og Colin Farrell, som vender tilbake til England først, sliter med traumene av det som han har sett og det som skjedde.

Les anmeldelsen:Knugende krig

SE VIDEO AV TRIAGE

HTML EMBED
video_embed(12976,1);

Ukens vemmelige vampyr
Dette er filmen for de som synes «Twilight» blir for tannløst og suppete. Og som digger de litt gode filmene som går rett på DVD.

Les anmeldelsen: En kul b-film

SE VIDEO AV DAYBREAKERS

HTML EMBED
video_embed(12975,1);