Gå til sidens hovedinnhold

Disse filmene gleder vi oss til

Side2 gir deg sine favoritter for våren 2010. Se video.

(SIDE2:) Et nytt filmår byr på nye muligheter for filmelskere. Under finner du filmene vi gleder oss mest til i året som kommer.

Up in the Air
Vi trenger ikke å vente lenge. Alllerede til uken er det klart for George Clooneys intelligente og noe uvanlige romantiske komedie «Up in The Air». Mannen bak heter Jason Reitman og regisserte også «Juno».

Tross for at filmen har vært i planleggingsfasen de fire siste årene, slår den hardt ned i et klima preget av finanskrise. Allerede Golden Globe-nominert, regnes den som en sterk Oscar-kandidat.

SE VIDEO AV UP IN THE AIR

HTML EMBED
video_embed(12912,1);

«Up in the Air» har premiere 15. januar

Til huttetuenes land
Spike Jonze lagde «Being John Malkovich» i sin tid. Nå har han gått en helt annen vei i barnemonsterfilmen «Where The Wild Things Are», eller «Til Huttetuenes land», som den heter på norsk. Unge Max rømmer hjemmefra siden han er misforstått av mamma og havner hos De ville. Hutteuene har imidlertid lett etter en leder som kan bringe dem lykken tilbake, og Max får sitt å stri med når han overbeviser dem om at han er kongen som kan få til dette.

Boken er en klassisk barnebok, men flere kritikere har påpekt at dette ikke egentlig er en barnefilm.

SE VIDEO AV TILBAKE TIL HUTTETUENES LAND

HTML EMBED
video_embed(12659,1);

«Til Huttetuenes land» har premiere 22. januar

Den fantastiske Mikkel Rev
Og når vi først er inne på sjangeren barnefilm som egentlig ikke bare er barnefilm tar vi med Wes Andersons animasjon «Den Fantastiske Mikkel Rev» der Meryl Streep og George Clooney setter reveørene på og tennene i Roald Dahls suksessroman om den usedvanlig begavede og selvsikre Mr. Fox!

SE VIDEO AV DEN FANTASTISK MIKKEL REV

HTML EMBED
video_embed(12772,1);

«Den fantastiske Mikkel Rev» har premiere 5. februar

Nine
Større stjernebesetning enn i musikalen «Nine» skal du lete lenge etter. Daniel Day-Lewis som filmskaperen må håndtere koner, elskerinner, managere og mødre som portretteres av alle fra Nicole Kidman, Fergie, Penélope Cruz, Marillon Cotillard, Judi Dench og Sophia Loren for å nevne noen. Mannen bak «Chicago», Rob Marshall, lover hete scener og eksplosive rytmer.

SE VIDEO AV NINE

HTML EMBED
video_embed(12811,1);

«Nine» har premiere 5. februar

Invictus
Morgan Freeman har snakket om å spille Nelson Mandela i årevis. Det ga Clint Eastwood ham sjansen til i «Invictus», filmen om hvordan den nyvalgte sørafrikanske presidenten klarte å samle en nasjon via det sør-afrikanske rugbylaget. Matt Damon spiller den hvite sportshelten som samarbeidet med presidenten.

SE VIDEO AV INVICTUS

HTML EMBED
video_embed(12934,1);

«Invictus» har premiere 6. februar

A Single Man
Tom Ford er mest kjent som moteskaper. Nå har han også laget film med Colin Firth. «A Single Man» handler om hva som skjer med en mann i slutten av 40-årene når hans livs store kjærlighet dør fra ham i en bilulykke. Colin Firth fikk prisen for beste skuespiller under fjorårets filmfestival i Venezia for rollen.

SE VIDEO AV A SINGLE MAN

HTML EMBED
video_embed(12961,1);

«A Single Man» har premiere 12. februar

Valentine's Day
Samme dato har denne stjernespekkende filmen fra Gary Marshall premiere. Og den handler altså om valentinerdagen. Her forventer vi oss mye fluff, flørting, blomster og andre invitasjoner, samt en rekke gode skuespillerprestasjoner i en søt film.

SE VIDEO AV VALENTINE'S DAY

HTML EMBED
video_embed(12779,1);

«Valentine's Day» har premiere 12. februar

The Wolfman
Benicio del Toro som Ulvemannen tar vi gjerne hver dag. Når Anthony Hopkins også spiller hans far i denne nyinnspillingen av Universal-klassikeren, forventer vi action kombinert med skuespillere som vet å fortelle en god historie.

SE VIDEO AV THE WOLFMAN

HTML EMBED
video_embed(12832,1);

«The Wolfman» har premiere 12. februar

Pax
Annette Sjursens film har et norsk og svensk stjernelag av de sjeldne og handler om hva som skjer med sju mennesker ombord på et fly når den ene motoren eksploderer på vei fra Stockholm til Oslo. Bare disse scenene er ikke blitt gjort i norsk film før.

«Pax» har premiere 12. februar

Precious
Lee Daniels har tatt den halvbiografiske romanen« «Push» av Sapphire» og gjort den til en av årets mest gripende filmer. «Precious» handler om den 16 år gamle tobarnsmoren Precious som opplever overgrep og psykisk vold hjemmefra, en manglende skolegang, men ikke manglende pågangsmot.

SE VIDEO AV PRECIOUS

HTML EMBED

«Precious» har premiere 19. februar

Shutter Island
Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio har kastet seg over Denis Lehanes skrekkaktige thriller «Shutter Island», og det kan bli virkelig skumle saker.

SE VIDEO AV SHUTTER ISLAND

HTML EMBED
video_embed(12551,1);

«Shutter Island» har premiere 19. februar

The Road
Alltid en god grunn til å se Viggo Mortensen, og her møter vi ham i den postapokalyptiske fabelen til Cormac McCarthy, «The Road». Filmen og boken handler om hva som skjer med menneskene, og spesielt en far og en sønn, etter at verden har gått ad undas.

SE VIDEO AV THE ROAD

HTML EMBED
video_embed(12962,1);

«The Road» har premiere 19 februar.

Alice in Wonderland
Tim Burton, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, og denne gang Lewis Carrolls «Alice i Eventyrland». Vi gleder oss.

SE VIDEO AV ALICE IN WONDERLAND

HTML EMBED
video_embed(12644,1);

«Alice in Wonderland» har premiere 5. mars

Valhalla Rising
Mads Mikkelsen som blind voldelig slave under vikingtiden i et særdeles voldelig og blodig drama. Dette kan bli veldig voldsomt og veldig interessant. Norsk manusforfatter i Roy Jacobsen.

SE VIDEO AV VALHALLA RISING

HTML EMBED

«Valhalla Rising» har premiere 5. mars

Yohan - Barnevandreren
En norsk vandringshistorie som også har hyret inn alt fra Aylar, Morten Harket til Kris Kristoffersen. Filmen omhandler et interessant kapittel i norsk historie, nemlig hvordan barn ble sendt på vandring fra gård til gård når familien ikke kunne ta vare på dem.

SE TEASEREN TIL YOHAN

HTML EMBED

«Yohan - Barnevandreren» har premiere er 26. mars

An Education
Britenes og snart verdens nye store Kate Winslet, Carey Mulligan, vil vinne priser for denne rollen som den 15 år gamle jenta som vokser opp i et England der utdannelse for kvinner fremdeles ikke var vanlig om de ville gifte seg. Stort sett måtte de velge. Jenny er en svært intelligent ung dame som blir stilt overfor sine fremtidsdrømmer da en langt eldre playboy kommer farende. Manuset er skrevet av Nick Hornby og danske Lone Scherfig har regissert.

Les også:Hun blir hetest i 2010

SE VIDEO AV AN EDUCATION

HTML EMBED

«An Education» har premiere 16. april.

Kommentarer til denne saken