(Berlin/SIDE2): Det er stilt enorme forventninger til Lukas Moodyssons nye film «Mammoth».

Buet ut
Filmen med Michelle Williams og Gael Garcia Bernal i hovedrollene er blitt en grundig suksess i Sverige.

Derfor var det overraskende og oppsiktsvekkende at mange søndag valgte å bue ut filmen etter pressevisningen, en reaksjon som igjen skapte debatt blant kritikerne i Berlin.

«Mammoth» er en vennligere Moodysson etter filmer som «Lilja 4-Ever» og «Et hull i mitt hjerte». Men den er ingen «Tilsammans».

Gael Garcia Bernal og Michelle Williams spiller et ungt foreldrepar som har havnet realt i tidsklemma. De har gode jobber, men må samtidig overlate mye av ansvaret for sin datter til barnepiken fra Filippinene. Hun på sin side har forlatt sine to små gutter hjemme for å skaffe familien et bedre liv.

Ville bare skrike
Filmen forteller de to historiene parallelt og sammenlikner på mange måter to feller Vesten og den tredje verden har gått i.

Moodysson sa på pressekonferansen etter filmen at han ikke nødvendigvis lagde filmer for debatt, men fordi han hadde noe han ville få ut. I dette tilfellet kom ideen til ham da han vasket sitt eget hjem og undret på om det kanskje ville være noe å få noen andre til å gjøre det.

- Da jeg lagde «Lilja 4-ever» hadde jeg lyst til å skrike høyt. Så ville jeg hviske i «Container». Her ville jeg prate slik at jeg ville bli hørt, forklarte Lukas Moodysson på pressekonferansen i Berlin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Et dilemma alle havner i
Gael Garcia Bernal, Mexicos store internasjonale stjerne, sier at han oppfattet filmens tema som universelt – et dilemma mange befinner seg i. Selv er han nettopp blitt far og føler på sett og vis byrden av å måtte sjonglere profesjonelt og privat liv.

«Mammoth» foregår i både Thailand, New York og på Filippinene. Mye av interiørscenene er skutt i Trollhättan i Sverige. «Mammoth» fikk mye oppmerksomhet fordi det var her Michelle Williams var da hennes eks Heath Ledger uventet døde.

Williams valgte derfor ikke å komme til Berlin for filmen.

«Mammoth» har norsk premiere 20. februar.