Gå til sidens hovedinnhold

- Kaller du meg mindre smart?

Gerard Butler kler på seg og går fra ”300” til shakespearsk general i Berlin.

Berlin (SIDE2:) – Det intellektuelle er alltid utfordrende for meg¿, sier Gerard Butler med et ertende smil om munnen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Årsaken er at en journalist nettopp har sammenliknet hans rolle som kong Leonidas i Frank Millers ”300” med William Shakespeares ”Coriolanus”.

Mindre kjent Shakespeare
Det siste er en film av Ralph Fiennes satt i dagens Serbia, med altså over Shakespeares stykke om den romerske lederen Gaius Marcius Coriolanus som blir forvist fra Roma etter å ha vist forakt for folket.

Han slutter seg til sin tidligere fiende Tullus Aufidius (Gerard Butler) og sammen går de mot Rom. Men siden Gerard Butler er en intelligent mann så lar han seg ikke opprøre over virile spørsmål som om han virkelig liker å spille machomenn.

- Som mann er det interessant å portrettere psykologien til en maskulin mann, sier Butler stedig.

- Jeg har hatt min andel uavhengige filmer, men det er ikke de filmene folk husker. De husker ”300” eller mine romantiske komedier. Faktisk var ”Coriolanus” min første jobb som skuespiller, sier Butler.

En besettelse
”Coriolanus” er også Ralph Fiennes første regijobb. Mannen, nå godt kjent som Lord Voldemort, spilte rollen første gang for 10 år siden på teater.

- Jeg utviklet en besettelse for skuespillet, og siden den gangen har jeg lekt med ideen å sette det i nåtiden, sier han. Med manusforfatteren av ”Gladiator”, John Logan, om bord er filmen altså blitt plassert i Serbia, men dialogen er helt shakespearsk. Filmen har fått god mottakelse under filmfestivalen i Berlin.

Men mest like maskulin er Vanessa Redgrave, britenes store skuespillerinne, som Volumnia, Coriolanus’ mor.

- Hun er forberedt på at sønnen blir drept. Det er et konsept som alle militære familier har forståelse for. Selv mistet jeg to onkler under annen verdenskrig, de døde fordi de ville tjene sitt land. Jeg tenkte på min onkel Robin da jeg forberedte meg til denne rollen, sier hun.

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Zoë Kravitz: - Har ikke vokst opp i en boble
Berlins heteste film: Fikk filmen stjålet to ganger
Gabourey Sidibe: - Mitt liv er ingen hollywoodfilm
Yelling to the Sky: Se opp for Zoë Kravitz
Fjellet: - Universelt å miste et barn
Devil's Double: Tvunget til å være Saddams sønn
Kevin Spacey: Falt sammen som et korthus
Norsk suksess i Berlin: - Dette er galskap!
True Grit: Hadde bannekopp på settet

Kommentarer til denne saken