Gå til sidens hovedinnhold

- Deg kjenner jeg jo!

Berlin-festivalens toppsjef trakk frem Anders Baasmo Christiansen foran verdenspressen i Berlin.

Berlin (SIDE2:) Anders Baasmo Christiansen er året norske shooting star, eller stjerneskudd i Berlin. Det betyr egentlig at han sammen med ni andre skuespillere i Europa er plukket ut til å møte agenter, produsenter og andre nyttige filmkontakter under festivalen.

Suksess med «Nord»
Årsaken til at festivalsjef Dieter Kosslick plukket ut Baasmo Christiansen i mengden er at filmen «Nord» har vært en knallsuksess i Tyskland og går på kinoene her nede nå.

- Det var veldig kult at han kom frem og ga meg komplimenter, smiler Anders Baasmo Christiansen til Side2.

Det var under Berlin-festivalen i fjor at filmen ble vist til stående ovasjoner.

Tatt på sengen
Det skjedde samtidig med at filmen hadde norsk premiere og suksessen tok filmteamet litt på sengen.

«Nord» er den norske filmen fra i fjor som har gått bedre utenlands enn hjemme.

- Jeg tippet 40.000 besøkende hjemme og den havnet på 38.000. Man kunne nok gjort noe med premieredatoen. Samtidig så mener jeg at publikum er litt redde for å se noe de ikke vet hva er på forhånd. Det er et paradoks som jeg tror både «Nord» og «Vegas» led under, sier han og sikter til den andre store rollen han gjorde i norsk film i fjor.

Fått agent
Som 34-åring har han gjort festivaler siden 2003, så mye av Shooting Star er ikke nytt for ham. Men dermed har han kunnet konsentrere seg om å få mest mulig ut av det. Som å skaffe seg en dansk agent som jobber for ham.

- Nylig var vi på middag og hun plasserte meg midt mellom castingagenten for James Bond og «The Queen». Da er det utrolig deilig bare å kunne snakke og slippe å selge meg inn for det har hun allerede gjort. Jeg kunne bare prate og tøyse. Og så er jeg flink til å flørte med damer over 60, humrer han.

Kortere vei
Som veletablert skuespiller har Anders Baasmo Christiansen også forhåpningene i sjakk.

- Jeg kan jo værenøktern og hedmarksk og tenke at det er så tilfeldigheter hva som skjer og hva som skal klaffe. Men nå har jeg pratet med disse castingdamene og kanskje husker de meg neste gang de skal hyre en nordmann. Tilfeldighetens vei kan bli litt kortere, sier han

Anders Baasmo Christiansen har også en liten rolle i Hans Petter Molands «En ganske snill mann» som har verdenspremiere i Berlin i dag, mandag. Han blir også å se i komiserien «Dag» med Atle Antonsen og «Koselig med peis», en ny serie på NRK.

Side2 følger filmfestivalen i Berlin. Les også:

McGregors virkelige lidenskap
Kong Leo av Berlin
- Filmen er blitt mer og mer sann
Kongen av Bollywood
Hun dømmer Moland
Klarer de å vinne Berlin?
- Hele Norge er opprørt
Skal fronte Norges ære i Berlin

Kommentarer til denne saken