BERLIN (Side2:) «En ganske snill mann» konkurrerer i kveld, lørdag, om Gullbjørnen i Berlin. Samtidig med at Berlin-festivalen er en fagfestival med en stor jury ledet av Werner Herzog, så er den også åpen for publikum.

Årets beste
Berlinerne står i kø for å sikre seg billetter til de mange verdenspremierene.

Sammen med avisen Berliner Morgenpost kåret de «En ganske snill mann» til årets beste film.

- Det har vært overveldende å få så fantastisk respons fra både presse og publikum i Berlin. Å vinne publikumsprisen er prikken over i-en. Det er også utrolig morsomt for filmens videre liv, både i Norge og ute i verden. Dette viser at publikum lar seg begeistre, sier Hans Petter Moland i en uttalelse via Norsk Filminstitutt.

Filmen ble umiddelbart solgt til Russland, Baltikum, Benelux og Polen, i alt ni land, og forhandlinger pågår med de større landene som Tyskland, Frankrike og USA, melder instituttet.

Strålende mottakelse
«En ganske snill mann» fikk terningkast seks av Side2s anmelder, som mente at filmen var en av tidenes beste norske komedier. Filmen fikk også glitrende mottakelse av utenlandsk presse, hvorav mange trakk fram likhetene med Coen-brødrene og priset at det ikke var nok en skandinavisk film om familie.

«En ganske snill mann» har premiere her hjemme 19. mars.

Les hele anmeldelsen: Coen på norsk