Gå til sidens hovedinnhold

- Mitt liv er ingen hollywoodfilm

- Livet kommer ikke innpakket i en sløyfe, sier Hollywoods motvillige stjerne, Gabourey Sidibe .

BERLIN (SIDE2:) Gabourey Sidibe slo gjennom med full kraft da hun i fjor ble nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Precious». Filmen, om en 16 år gammel overvektig jente som blir gravid med sin egen far, traff et stort publikum.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kroppsspørsmålet
For Gabourey gjorde det at hun nå blir gjenkjent på gaten. Sidibe er den første til å innrømme at hun ikke passer inn i malen man tror Hollywood forlanger av en kvinne. Men samtidig er hun lei av at folk tror hun sliter med å få roller fordi hun har den kroppsfasongen hun har.

- Jeg blir alltid spurt om spørsmål knyttet til at jeg er tykk. Folk synes å tro jeg ikke får jobb. Det begynner å bli ganske fornærmende siden jeg jobber hele tiden. Folk mener jeg er mer ekte, men Angelina Jolie er også en ekte person, sier Gabourey til Side2.

Vi møter henne sammen med Zoë Kravitz for filmen «Yelling to the Sky» basert på Victoria Mahoneys egne opplevelser da hun vokste opp. Sidibe spiller den rasende, voldelige gjenglederen som etter hvert får Zöe Kravitz’ tenåringsjente Sweetness med i gjengen.

En litt snurrig detalj er at en av hjelperne til Gabourey Sidibes rollefigur Precious i hennes forrige film, spilles av Lenny Kravitz, Zoës far.

- Jeg husker jeg sa til ham at jeg synes Zöe var så flott som en ravn. Og så stoppet det liksom opp før jeg fikk stotret frem at jeg synes ravner er vakre, ler Gabourey.

Sinte, unge kvinner
«Yelling to the Sky» er en ganske mørk film om sinte, unge kvinner.

- Veldig mange roller i dag er i filmer der alt blir knyttet pent opp i en sløyfe på slutten. Personlig er jeg mer interessert i mer virkelige historier. Mitt liv er ingen Hollywood-film, sier hun til Side2.

I fjor på denne tiden spaserte Gabourey Sidibe fra den ene prisutdelingen til den andre. Hun sier at det var en stor opplevelse, men når alt kommer til alt så føles suksessen kun som hun har begynt i en ny jobb.

For tiden har hun en rolle i den nye TV-serien ”Big C”, som har Laura Linney i hovedrollen, en av de store snakkisene i USA.. Og hun blir å se i Brett Ratners actionthriller ”Tower Heist”.

LA er kontoret
Men hun bor fremdeles i New York der hun sier hun lever et veldig normalt liv utenfor film og TV.

- Jeg pleier å kalle Los Angeles for kontoret. Jeg elsker New York, også fordi jeg ikke kan kjøre bil og drosjeprisene i LA er latterlige.

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Zoë Kravitz:Se opp for Zoë Kravitz
Fjellet:- Universelt å miste et barn
Devil's Double:Tvunget til å være Saddams sønn
Kevin Spacey:Falt sammen som et korthus
Norsk suksess i Berlin:- Dette er galskap!
True Grit: Hadde bannekopp på settet

Kommentarer til denne saken