Gå til sidens hovedinnhold

Sensuelt angrep på sansene

Store filmskapere bryter nye grenser for hvordan man kan bruke 3D på film.

BERLIN (SIDE2:) Da den anerkjente europeiske regissøren bak blant annet «Buena Vista Social Club» så filmen «U2 3D» under filmfestivalen i Cannes for noen år siden, forsto han endelig hvordan han skulle lage sitt mangeårige planlagte prosjekt om koreografen Pina Bausch.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Døde brått
Innen dansens verden er Pina Bausch en av de største. Og filmen ble laget tross at Pina Bausch helt uventet døde bare dager før opptaksstart i 2009.

Men som den franske animasjonsmester Michel Ocelot og den kjente filmskaperen Werner Herzog, så benytter Wenders seg av 3D på en helt ny måte. Både Wenders’ og Herzogs film «The Cave of Forgotten Dreams» er dokumentarfilmer.

Nattafortellinger
Ocelots «The Tales of the Night» er en samling animerte godnatthistorier. Her er ingen flyvende armer eller vittige effekter, men resultatet er slående.

- Det tok oss to års testing og research. 3D er en stiv teknologi. Bevegelsene var ekstremt dårlige. Filmet vi en arm, så dansere ut som en indisk gudinne med fire armer. Ser du på ”Avatar” så ser du at James Cameron har hatt samme problem, sier Wim Wenders til Side2.

Filmen «Pina» er dessverre ikke en film som kommer til å få stor distribusjon, men med dagens digitale teknologi vil den sannsynligvis bli vist også utenfor hennes hjemland Tyskland.

- Nytt leketøy
Michel Ocelot, mannen bak «Kirikou», forteller seks godnatthistorier i sin film «Les contes de la nuit» eller «Tales of the night». Etter hvert som godnatthistoriene skrider frem, blir også 3D-effekten mer merkbar.

- Det er en ny leke. Jeg synes ikke man skal bruke filmer som en reklame for 3D. 3D er bare krydder, men jeg synes det fungerer bra med mine dukker, sier han til Side2.

Werner Herzos «The Cave of Forgotten Dreams» lar publikum få se hulemaleriene I Chauvet-Pont-d’Arc-hulen I Frankrike som ble funnet I 1994 og som av forståelige grunner ikke er så lett å få besøkt.

SE TRAILER AV THE CAVE OF FORGOTTEN DREAMS

HTML EMBED

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Gerard Butler: - Kaller du meg mindre smart?
Zoë Kravitz: - Har ikke vokst opp i en boble
Berlins heteste film: Fikk filmen stjålet to ganger
Gabourey Sidibe: - Mitt liv er ingen hollywoodfilm
Yelling to the Sky: Se opp for Zoë Kravitz
Fjellet: - Universelt å miste et barn
Devil's Double: Tvunget til å være Saddams sønn
Kevin Spacey: Falt sammen som et korthus
Norsk suksess i Berlin: - Dette er galskap!
True Grit: Hadde bannekopp på settet

Kommentarer til denne saken