Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for Zoë Kravitz

Datteren til Lenny viser at hun er mer enn bare dét i dystert drama i Berlin.

Berlin (SIDE2:) Mørk eller lys? Halvt hvit og halvt svart, hva gir mest kred på gata er et av spørsmålene i Victoria Mahoneys film «Yelling to the Sky».

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Filmen er et mørkt drama om Sweetness (Zoë Kravitz) som vokser opp i et voldelig hjem der mor er blitt apatisk og far er blitt mer og mer drikkfeldig og hard i nevene. Gata ledes av Gabourey Sidibe, som slo igjennom durabelig i filmen «Precious» i fjor. «Precious» og «Yelling to the Sky» har noe av den samme atmosfæren.

Om å bli voksen
«Yelling to the Sky» handler også om løvetannbarn som vil gjøre sitt beste tross de dårlige forutsetningene. Filmen bygger delvis på spillefilmdebutant Victoria Mahoneys egen oppvekst.

- Jeg kunne definitivt identifisere meg med Sweetnes. Jeg har jo ikke vokst opp i de kårene hun har gjort, men følelsene av å bli voksen var de samme, sinna, forvirra, trist, sier Zoë Kravitz, som i filmen trår langt unna sine egne privilegerte oppvekstvilkår.

Selv om ett av temaene i filmen er å vokse opp som barn av hvit far og svart mor i filmen, mener Victoria Mahoney at historien ikke bare handler om dem.

- Fokuserte jeg på smerte? Vi møter jo et mennesker som vokser gjennom smerte, som oppdager noe gjennom smerten, men det tror jeg er ganske vanlig for tenåringer, sier hun.

Jenter i dårlige kår
Verken hun, Zoë eller Gabourey Sidibe mener at «Yelling to the Sky» eller «Precious» viser en ny trend i amerikansk film der unge jenter fra vanskelige kår trer fram.

- Det som er nytt er at disse historiene fortelles fra et annet perspektiv. Jeg vokste opp med sterke kvinner med stor livskraft. Styrken har du fra du er født. Det som skjer er at den blir slått ut av deg, og det knekker noen, mens andre klarer å komme seg gjennom det, sier Mahoney.

Tross for at både Sidibe og Kravitz klatrer på karrierestigen i Hollywood, føler de begge at de er annerledes i glitterbyen.

- Det er ikke mange roller for 17 år gamle jenter av blandet rase som er vokst opp i Bronx i Hollywood. De ser på deg som om du skulle være en fordømt nisse, sier Zoë Kravitz.

SE TRAILER FRA YELLING TO THE SKY

HTML EMBED

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Fjellet:- Universelt å miste et barn
Devil's Double:Tvunget til å være Saddams sønn
Kevin Spacey:Falt sammen som et korthus
Norsk suksess i Berlin:- Dette er galskap!
True Grit: Hadde bannekopp på settet

Kommentarer til denne saken