Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke vokst opp i en boble

Zoë Kravitz kan banne som en bryggesjauer og har sitt eget band. Men verken mor eller far dyttet henne inn i filmens verden.

Berlin (SIDE2:) - Det ligger vel i genene, sier Zoë Kravitz om hvorfor hun ble skuespiller. Hennes mor, Lisa Bonet, var en av 80-tallets store ungdomsidoler med «The Cosby Show» og kultfilmen «Angel Heart». Faren er Lenny Kravitz.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men 22 år gamle Zoë agerte altså helt av fri vilje da hun startet med skuespill.

- Jeg ringer ikke mine foreldre og spør dem hollywoodspørsmål, jeg spør dem om slikt barn spør sine foreldre om, sier hun.

- Grave i de stygge sidene
Hun mener selv hun hadde en normal oppvekst med mange impulser, ikke minst fra familie som kommer fra alle steder som Bahamas og Irland. I Berlin er hun med filmen «Yelling to the Sky», en film der hun spiller 17 år gamle Sweetness, som fordi hun lever i et håpløst, voldelig hjem, slutter seg til den voldelige jentegjengen på skolen.

Filmen bygger på regissør Victoria Mahoneys egen oppvekst.

- Jeg måtte grave etter de styggeste sidene i meg selv. Det er ikke et sted jeg ønsker å tilbringe mye tid. Jeg vokste ikke opp slik, men jeg vokste heller ikke opp i en boble, jeg har sett det Sweetness opplever før, sier hun.

Tatoveringer
Da Zoë Kravitz’ foreldre skilte seg, ble hun boende hos far i Florida, mens hun fløy frem og tilbake til mor i Los Angeles. Senere ble det New York.

På armene har hun en tatovering som symboliserer bestemor og en for lillebroren og lillesøsteren, mors barn på fire og tre år med sin nye mann.

Hun har noen flere også «fordi hun kjedet seg».

Hun er fremdeles mye i Los Angeles, nå for jobb. Nylig spilte hun den uhemmede musikeren Pearl mot David Duchovny i «Californication».

Uten TV
- David er utrolig kul «dude», sier Zoë Kravitz, før hun tar noen nye biter av frukten og yoghurten hun spiser til frokost. Det var en rolle hun tok uten å ha sett så mye av serien.

Zoë er nemlig vokst opp uten TV, for det trodde ikke hennes mor, TV-stjernen, på. Og hun har ikke funnet noen grunn til å skaffe seg et apparat da hun ble voksen.

- Jeg vil veldig gjerne se «Mad Men», jeg har hørt den er bra, jeg skal skaffe den på DVD, sier hun plutselig.

Musikk på fritiden
Zoë spiller i et rockeband, men kun for avslapningens del. Hun er deltidsmodell og har frontet designeren Alexander Wang og Vera Wang. Hun virker svært lite påvirket av rampelyset, noe som kan ha med egen oppvekst å gjøre, men sier også at hun aldri blir gjenkjent.

I Berlin fryder hun seg mest over at hun fant en lang hvit strikkekjole i kashmirull å ha på premieren siden det er såpass kaldt her.

- Jeg tar ikke de røde løperne så veldig alvorlig, jeg bryr meg egentlig ikke, sier hun.

Som skuespiller har hun dog en høne og to å plukke med Hollywood.

X-Men-heltinne
- Hollywood er besatt av utseende. Jeg vil bare spille Jenta i en historie, jeg skjønner ikke hvorfor det har noe å gjøre med om jeg er hvit, svart eller en blanding, sier hun til Side2.

- En rolle som Sweetness i «Yelling to the Sky» får du aldri i Hollywood. Det er som et jævla fantasidyr, sier hun.

Og beklager samtidig banningen.

I juni får du se Zoë Kravitz svinge seg som Angel Salvadore i ”X-Men: First Class”, en ekstremopplevelse i å henge i vaiere, om vi skal tro henne.

- Jeg flyr. Jeg har aldri gjort noe sånt noensinne. Masse actionscener. Samtidig så var Victoria og besøkte meg på settet i London da vi skulle lage ”Yelling to the Sky” sammen. Vi så oss rundt og konstaterte at vi kunne lage tre sånne filmer bare for prisen av skuespillernes trailere til ”X-Men”.

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Zoë Kravitz: - Har ikke vokst opp i en boble
Berlins heteste film: Fikk filmen stjålet to ganger
Gabourey Sidibe: - Mitt liv er ingen hollywoodfilm
Yelling to the Sky: Se opp for Zoë Kravitz
Fjellet: - Universelt å miste et barn
Devil's Double: Tvunget til å være Saddams sønn
Kevin Spacey: Falt sammen som et korthus
Norsk suksess i Berlin: - Dette er galskap!
True Grit: Hadde bannekopp på settet

Kommentarer til denne saken