Gå til sidens hovedinnhold

Den motvillige casanova

- Javier Bardem trives best som innesluttet antihelt.

Cannes (SIDE2:) Spanske Javier Bardem har i løpet av få år steget til å bli en internasjonal stjerne. Det skyldes ikke minst hans syke morderportrett i Coen-brødrenes «No Country for Old Men», men også hans siste store rolle som den innstendige amorøse spanjol og forfører i Woody Allens «Vicky Christina Barcelona».

For gammel
Den sympatiske spanjol mumlet den gangen litt sjenert at det var da rart at han ble tilbudt en slik rolle. Og nå et par år etterpå insisterer Javier Bardem på at han er ferdig med casanovarollene.

- Casanova-rollen kunne jeg gjøre da jeg var ung. Nå er jeg for gammel, sier han.

Bardem er en av Europas mest formidable skuespillere som lett kunne ha flytt på sjarmen. Men i Cannes er han med Alejandro Gonzales Inarritus fjerde film, «Biutiful», en film der han er sympatisk, men langt fra noen førsteelsker.

Et liv i nedoverbakke
Den handler om en kriminell mann med godt hjerte i Barcelona og hvordan han skal styre sitt liv når han får vite at han skal dø av kreft. Filmen, fra skaperen av «Elskede kjøtere», «21 Gram» og «Babel» er så dyster at noen bare elsker den og andre hater den.

Men alle er enige om at Javier Bardem nok en gang bærer en komplisert historie, denne gang på skyggesiden av Barcelona by.

- Det var en vanskelig rolle. Det skjer veldig mye rundt ham, men han selv holder alt inne, sier Bardem.

Unngår glamouren
De siste årene har han tatt både engelsktalende og spansktalende roller. Og han er kjæreste med Penélope Cruz, noe som har satt det mer glamorøse søkelyset på ham.

Men de to er merkbart utenfor rampelyset. Og det er lite trolig at vi vil se Bardem fronte noen superromantisk helt på lerretet heller med det første.

- Jeg liker roller der du bare er og der det ikke er de store utbruddene. For da blir det lett skuespill og det synes, sier han.

HTML EMBED

LES MER FRA CANNES:

- Ikke et skjønnhetsideal
Prinsessen ingen vet hvem er
Norske ninjaer i Cannes
Flytter inn på bordell
Skjuler seg i nazistverden
- Hva gjør de sammen?
Slik skaptes Robin Hood
Ingen hemmeligheter, ingen løgner
- Jeg er sterkt imot døden
- Lamslått over Gekkos ikonstatus
Frodige, freidige og frekke
- Vi er alle blitt dømt
Ikke glem kysset, Cate!
Slik ser det ikke ut lenger

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken