(Cannes/SIDE2:) Rebecca Hall er engelsk. Men det skal du ikke tro når du ser henne som den amerikanske, særdeles skikkelige og fornuftige Vicky i Woody Allens «Vicky Cristina Barcelona».

Nå har amerikanske filmskapere trykket henne til sitt bryst.

- Målet er Hollywood
Den 26 år gamle, høye engelske skuespilleren er vokst opp i bransjen, den britiske underholdningsbransjen vel å merke. Faren Peter Hall er film- og teaterregissør. Moren den amerikanske operasangerinnen Maria Ewing. Hall selv er imidlertid født og oppvokst i Storbritannia og hun har aldri bodd i USA. Men det merkes at hun ikke koketterer med at hun nå er på full fart inn i bransjen.

- Jeg har alltid sett for meg at jeg etter ville jobbe i USA og Hollywood. En del av meg er veldig knyttet til amerikansk kultur. Jeg har alltid elsket å se film, og det er liksom der alle filmer kommer fra, sier hun liketil.

LES OGSÅ:Sexscenene som forsvant

Norske kritikere moret seg stort over de viltre, lidenskapelige møtene mellom Javier Bardem og en knasende sprø Penélope Cruz som hans heks av en eks i Woody Allens «Vicky Cristina Barcelona», men selv om de to og Scarlett Johansson er større stjerner, var det Rebecca Halls rolleprestasjon som den høyst vanlige Vicky de fleste festet seg ved under filmfestivalen i Cannes i år.

De rette menneskene
Selv om Woody Allens filmer ikke generelt er de store publikumsdragerne lenger, har de en enorm effekt innad i miljøet. Halls innsats ble lagt merke til hos de rette folkene.

Snart kan du derfor se henne i både «Frost/Nixon» og «Sex and the City»-regissør Nicole Holofceners nye store film (foreløpig uten tittel). Hun har også en stor rolle mot Colin Firth og Ben Barnes i «Dorian Grey».

Les anmeldelsen: Fyrrig Penélope i sexkomedie

Virile Javier
Rollen som Vicky i «Vicky Cristina Barcelona» er hennes første som amerikaner.

«Vicky Cristina Barcelona» handler om to amerikanske unge jenter som reiser på ferie til Barcelona for å besøke Vickys tante. Cristina (Scarlett Johansson) er den typiske amerikaner som egentlig mener hun er mer europeisk enn det hun opplever som negativt amerikansk.

Og ved å være der går hun helt i motsatt retning og stepper over en del seksuelle grenser hun ellers ikke ville trått over.

Vicky på sin side reagerer med sinne og avsky, men også fascinasjon mot den kunstneriske og likeframt virile kunstner Javier Bardem. Allerede ved første møte foreslår han nemlig at de skal hoppe i seng - alle tre.

SE DET FØRSTE MØTET MELLOM DEM HER

HTML EMBED
video_embed(11209,1);

- For en heldig fyr han var, skratter Hall om Bardems rollefigur som forsøker å sjonglere tre kvinner på en gang.

- Men faktisk var Javier ganske søt. Han gikk rundt og slo seg i hodet hver dag og sa at ingen ville kjøpe det at han var så tiltrekkende at vi alle tre ville ha ham, Yeah, right, tenkte jeg, sier hun.

Rene folkefesten
Woody Allen skapte sin nye komedie i Barcelona rett og slett fordi filmfondet i Cataluna inviterte ham og spyttet atskillige euro inn i prosjektet.

- Og så tenkte jeg det ville være en hyggelig måte for familien å tilbringe ferien, sa han da Side2 intervjuet ham.

LES MER: Woody Allens norske paradis

Rebecca Hall sier at innspillingsperioden var svært spesiell, særlig siden filmen i stor grad ble sett som Barcelona-innbyggernes eiendom. Da et notat om hvor innspillingen skulle være hver dag, ble lekket til pressen, begynte byens største avis å trykke opptaksstedet på side 4 hver dag.

Dermed møtte folk opp i tusenvis.

- Folk gjorde det til en folkefest. De hadde med seg bannere og det dukket opp selgere som solgte mat og drikke. Vi måtte bare forsøke å konsentrere oss om scenene. Men jeg må si til deres ære at når det ble ropt «action» så ble det stille som i graven. Vi kunne ta intime scener og ingen ytret et ord. Når Allen skrek «takk», så ble det vill jubel. Det var utrolig spesielt, men også veldig morsomt.

- Ingen gretten gammel gubbe
Selv hadde Rebecca Hall en bestemt oppfatning av regissøren før hun møtte ham.

- Jeg trodde Woody ville være en veldig gretten gammel gubbe, skratter hun.

- Men han var ikke det. Han er en veldig vittig mann, og ikke en som surner helt om ikke rundstykkene og sjokoladen kommer nøyaktig når han har bedt om det, sier hun.

SE TRAILEREN TIL VICKY CRISTINA BARCELONA HER

HTML EMBED
video_embed(11108,1);

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!