Cannes (SIDE2:) - Russell trente yoga, ballett og meditasjon, svarte Cate Blanchett med pokeransikt på det vanlige spørsmålet om hvordan skuespillerne kommer seg gjennom sverdkamper og slikt under en innspilling.

De to inntok nærmest samme roller som de har som Robin Hood og Lady Marion i Ridley Scotts nye film, og deres forsøk på å sette den andre ut av spill, var en vittig seanse.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Trenger ikke Robin
Russell Crowe spiller den noe annerledes Robin Hood i Ridley Scotts nye film med samme navn. Cate Blanchett er hans Lady Marion, en dame som fint kan forsvare seg selv, uten Robin som den bolde ridder. Hun bare velger seg ham.

Siden Ridley Scott har byttet en kneskål, var han til stede kun i en beklagelse. Desto mer plass for Crowes og Blanchetts spøkende omgangstone.

Blikkfanget i lærbukser
«Gjørme, jeg brukte veldig mye gjørme», lo Blanchett da hun ble spurt om hvordan hun fant fram til en atskillig mer hardtslående Marion enn vi er vant til å se.

- Dessuten, når du lager en slik film, må du ta opp spørsmålet angående grønne tights. Jeg mener det er viktig hva de har på seg i en slik type film. Husk hvordan vi godtok togaene og de små skjørtene i «Gladiator». Dere skulle sett Russells skinnbukser. De var et veldig bra blikkfang, sier hun skjelmsk.

Og det med kyssing
Blanchett, kjent for sine mer mørke og mindre actionfylte roller, sier hun tok rollen fordi hennes to sønner fikk den beste sommeren i sitt liv. Pluss at hun fikk jobbe med Max von Sydow som spiller den eldre adelsmannen Locksley.

- Og alt det der med at jeg fikk kysse Cate, supplerer Crowe.

- Å, selvfølgelig, ja, at jeg fikk kysse Russell. Beklager, beklager, repliserer Blanchett.

- Det var en scene ute i friluft, i skogen, bare skjult av grenene, den kom visst ikke med, messer Crowe før han bryter ut i latter.

-Jeg aner ikke hvor jeg vil med dette.

Den vi ikke hører
Siden det finnes mange versjoner av Robin Hood-legenden, er denne versjonen en som sjelden er blitt foretrukket på film, men den finnes i britisk litteratur om hvem Robin Hood egentlig var.

Crowe innrømmer dog at de lot skjelettet være korrekt, men diktet opp det de trengte innenfor samfunnet i England på den tiden

- Du må tilføre en fortelling så mye korrekt historie at den føles ekte. Bare det at vi tar livet av kong Richard Løvehjerte før han kommer tilbake til England, burde fortelle alle Robin Hood-fans at dette er noe annet, mente Russell Crowe.

Deretter er Ridley Scotts Robin Hood en beretning om hva det var som gjorde at den egoistiske maktglade prins – her kong – Johan til slutt signerte menneskerettighetserklæringen Magna Carta.

På mange måter er den en beretning om en mann som blir pålagt en byrde han ikke vet om han ønsker eller makter å bære.

Både Crowe og Blanchett liker den voksne kjærlighetshistorien, og at den kombinerer en historie om politisk opprør.

Hvorfor filmen ble valgt til å åpne Cannes samme dag som den uvanlig nok har premiere over hele verden, inkludert Norge, hadde Crowe et godt svar på.

- Richard Løvehjerte blir skutt med pil og bue av en fransk kokk. Det er årsaken til at vi ble invitert hit.

HTML EMBED