Cannes (SIDE2:) Sjelden har en kø til en filmvisning vært lengre enn da Mick Jagger og filmskaperne bak dokumentaren «Stones in Exile» kom til Cannes onsdag.

Dokumentaren handler om tiden rullesteinene tilbrakte i Keith Richards og kona Anita Pallenbergs gedigne luksusvilla Nellote i Villefranche i Sør-Frankrike.

Skatteflukt
Dit rømte rockebandet fordi de skyldte altfor mye i skatt til den engelske statskassen, «en lite kul måte å rømme landet på», ifølge de nå godt voksne rullesteinene i dokumentaren.

Men i villaen skapte de sitt nå legendariske dobbeltalbum «Exile on Main Street» som i disse dager kommer ut i ny utgave med et par nye låter.

Jagger, som sammen med Charlie Watts og Keith Richards, har produsert dokumentaren kom selv til Cannes for å snakke om filmen på feilfritt fransk.

- Jeg hater å bruke feil tid på verbene, sjarmerte Mick før han leste opp en liten introduksjon.

Høye som hus
På det tidlige 70-tallet var vi unge, kjekke og dumme. Nå er vi bare dumme, lo han.

- Vietnamkrigen pågikk, Nixon satt i Det hvite hus, og vi visste ingenting om noe som foregikk fordi vi lagde denne platen i Villefranche.

Og det er kanskje ikke så rart at Mick Jagger og The Rolling Stones, her inkludert en tilbakekomst av Bill Wyman, ikke fikk med seg stort. Det konsumeres imponerende mengder med Jack Daniels, røykes konstant og kokainen flyter.

Det vet Jake Weber, i dag ektemannen til Patricia Arquette i TV-serien «Medium», fordi han er godt til stede som barn i arkivopptakene sammen med sin far Tommy Weber.

Weber senior, et sentrum for de hippieglade rockere, tapet nemlig en halv kilo kokain på da åtte år gamle Jake fordi en irsk toller fattet interesse for far.

- Vi har tydeligvis voldt ham større skade, selv om jeg ikke vil anbefale yrket som dopsmugler til noen i hans alder, spøkte Mick Jagger.

Starten på noe mørkere
The Stones, selv uskyldige i akkurat den episoden, og spesielt Keith Richards og kona Anita, legger ikke skjul på at de herlige eksildagene i Sør-Frankrike var starten på en langt mørkere og dopfylt periode.

Artikkelen fortsetter under traileren.

HTML EMBED

- Jeg kan ikke anbefale å synge og røyke dop på samme gang, sa Mick da vi hadde sett filmen, mens Keith Richards i filmen sier at problemet med rock’n’roll-livsstilen begynner først når den tar til å velge deg – og ikke omvendt.

Ble i seks måneder
Gjennom en graving i gamle fotografier og filmopptak (Rolling Stones’ franske fotograf skulle være der en dag og fotografere, og ble i seks måneder) får vi et unikt innblikk i hvordan «Exile on Main Street» ble skapt.

For eksempel bare en detalj som at Keith Richards spilte gitar på kjøkkenet fordi flisene ga så bra lyd.

- Vi lagde filmen om hvordan albumet som nå kommer ble skapt fordi folk som ikke var der på den tiden, antakelig ikke vil skjønne så mye av den. De som savner den tiden, kan bare sette på denne på DVD, ler Mick Jagger.

HTML EMBED

LES MER FRA CANNES:

Cannes’ mest omstridte film
- Ikke et skjønnhetsideal
Prinsessen ingen vet hvem er
Norske ninjaer i Cannes
Flytter inn på bordell
Skjuler seg i nazistverden
- Hva gjør de sammen?
Slik skaptes Robin Hood
Ingen hemmeligheter, ingen løgner
- Jeg er sterkt imot døden
- Lamslått over Gekkos ikonstatus
Frodige, freidige og frekke
- Vi er alle blitt dømt
Ikke glem kysset, Cate!
Slik ser det ikke ut lenger