Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsen i turbofart

Kronprins Haakon hviler ikke når han er på filmfestival i Haugesund.

(Haugesund/SIDE2:) Mandag morgen ankom kronprins Haakon filmfestivalen i Haugesund for å se hva som rører seg i norsk film. Kronprinsen smilte fra øre til øre i en trendy brun corddress da han steg inn for å se den første av dagens hele tre filmer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lunsj med ungdommen
Dagens heldigste er de fire ungdommene i dokumentarfilmen «99 % ærlig». Foruten at de med filmskaper Rune Denstad Langlo skal vise filmen fram for kronprinsen, skal musikkgruppen de danner, Forente Minoriteter, også spise lunsj med kronprinsen.

Filmen er en ærlig fremstilling av hvordan Amina Sawali, Haji Saleenm, Assad Arif og Emir Mulasmanovic fra hip hop-gruppa Forente Minoriteter ser på sin hverdag i Norge og hvordan de forsøker å skape en popgruppe som kan bety noe for flere enn dem selv.

Deres usikkerhet og følelse av identitet står sentralt i filmen.

Se «Den siste revejakta»
Etter lunsjen skal kronprins Haakon se en privat visning av «Den siste revejakta» for han deltar på festpremieren av Eva Isaksens «De gales hus».

Filmen, som baserer seg på en roman av Karin Fossum, har også et brennbart tema som psykiatriens tilstand i Norge.

Side2s anmeldelse av «Den siste revejakta»: Gnistrende revestreker

- Kronprinsen er festivalens høye beskytter og dessuten er han veldig glad i film. Det er en stor ære og glede for oss at han tar seg tid nå rett før han skal til de olympiske leker, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvik til Side2. Ikke minst er festivaldirektøren glad for at kronprinsen tar seg tid til å snakke med filmskaperne.

Etter filmen skal kronprinsen fortelle pressen om sitt besøk i Haugesund før han flyr hjem for å reise videre til OL. Kronprinsen skal til stede ved de Olympiske Leker i Beijing fra onsdag 20. august til søndag 24. august.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken