(SIDE2:) De er på folkets side når jorden angripes av romvesener og de støtter oss når verden rammes av katastrofe. De takler terrorister og viser at de alltid klarer å vinne diskusjoner.

Amerikanerne har blitt bedt om å plukke ut sin favorittpresident på film.

Hele 1,1 millioner deltakere ga sin stemme til filmpresidenter i Moviefones kåring.

Takler problemer
Den presidenten amerikanerne liker best, er James Marshall, spilt av Harrison Ford i «Air Force One». Hele 271.323 personer (24 prosent) stemte på denne karakteren. Da presidentflyet blir kapret, håndterer president James Marshall situasjonen på uklanderlig vis.

President Tom Beck (Morgan Freeman) i «Deep Impact» får andreplassen. En asteroide har kurs mot jorden, og det ser ut til at vår tid på kloden er forbi. Presidenten sørger for å sende ut astronauter som kan stoppe asteroiden og får bygget en grotte hvor én million mennesker kan oppholde seg. 16 prosent av deltakerne ønsket en slik president.

På tredjeplass finner vi Michael Douglas’ president Andrew Shepherd i «The American President». Filmen viser hvordan personlige ting kan påvirke valgkampen. 167.451 deltakere (15 prosent) har troen på Andrew.

Får folkets gunst
Thomas J. Whitmore (Bill Pullmans) i «Independence Day» overbeviser 12 prosent av deltakerne. Han opplever at jorden trues av romvesener, og han stiller selv opp i krigen mot fienden.

Femteplassen går til Dave Kovic (Kevin Kline) i «Dave», som er presidentens dobbeltgjenger. Han må ta over jobben da presidenten blir syk. Selv om Dave slett ikke er noen typisk president, ønsker 8 prosent av deltakerne å la ham prøve seg i virkeligheten.

Talentshowet i «American Dreamz» fenger nasjonen, og president Joseph Staton (Dennis Quaid) stiller opp i finalen. Det skulle folket likt å se i virkeligheten, og han får 5 prosent av stemmene.

Vekker harme
Presidenten i «National Treasure: Book of Secrets» har ikke engang noe navn, men Bruce Greenwoods karakter klarer likevel å fenge publikum nok til å få en sjuendeplass.

Tre prosent av deltakerne mener J. Robert Fowler (James Cromwell) i «The Sum of All Fears» er den beste filmpresidenten. Presidenten får hjelp av en journalist da forholdet mellom USA og Russland tilspisses.

Jack Nicholsons president James Dale i «Mars Attacks!» tror at romvesenene som nærmer seg jorden er vennlige. Selv om han gjør en alvorlig feil, har tre prosent av deltakerne tro på ham.

På tiendeplass finner vi Jackson Evans (Jeff Bridges) i «The Contender». Han er den første presidenten som har en kvinnelig visepresident, noe som ikke blir tatt like godt imot hos alle. Jackson har fått to prosent av stemmene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!