(SIDE2:)Da Robert Zemeckis lanserte den første «Tilbake til fremtiden»-filmen, var det med TV-stjernen Michael J. Fox i rollen som Marty McFly. Til tross for at Fox spilte i den veldig populære komiserien «Family Ties», var det denne Steven Spielberg-produserte filmen som skjøt ham helt i toppsjiktet på 1980-tallet. Det meste Fox tok i, ble til store kassasuksesser. Og det var egentlig bare Parkinson-sykdommen som stoppet ham.

Jobbet dag og natt

Men det hadde ikke trengt å være slik. Fox’ forpliktelser til «Family Ties» gjorde at han først takket nei til rollen som den tidsbevegende tenåringen. Isteden ble rollen gitt til Eric Stoltz, som også kom et godt stykke inn i filmingen av «Tilbake til fremtiden» før regissøren sa det ikke funket.

Isteden ble filmen til ved at Fox jobbet dag på TV-settet og kveldene på filmsettet.

Den lykkelige utskjelte prostituerte

«Pretty Woman» ble en utskjelt knallsuksess, en film som skuespillere som Helen Mirren fremdeles mener ødela mange unge jenter som ønsket seg hollywoodkarriere. Historien om de såkalte lykkelige horen som ender opp med den styrtrike Richard Gere skulle gå til Molly Ringwald.

Ringwald skal imidlertid ha vært usikker på temaet og etter mye leting falt valget på Julia Roberts. Legg merke til at Roberts farget håret rødt og i samme farge som Ringwalds for rollen.

GIKK DU GLIPP AV DENNE?Denne kroppen tilhører ikke den du tror

Val Kilmer ga bort rollen sin i «Dirty Dancing» til Patrick Swayze, angivelig for at han ikke ville bli sett på som en hjerteknuser. Den nå avdøde Swayze ble storstjerne.

Travolta som Forrest Gump?

John Travolta ble tilbudt rollen i «Forrest Gump». Kanskje ville den gitt ham den Oscar-statuetten som Tom Hanks stakk av med?

Harrison Ford ble mannen som gjorde Han Solo i «Star Wars» til et popkulturelt ikon. Han kunne ha blitt spilt av Christopher Walken, Al Pacino eller Nick Nolte som alle ble tilbudt rollen.

Senere ble Ford Indiana Jones, en rolle som ble tilbudt Tom Selleck. Han spilte detektiv i «Magnum P.I.» på Hawaii og måtte takke nei.

Vår kjære «Mad Man», Don Draper, var en rolle som Jon Hamm har fortalt at han ikke engang var på listen for da den skulle besettes. Serieskaperne skal ha ønsket seg Thomas Jane, men kom tilbake til en audition Hamm gjorde da Jane takket nei.

Kampen om Harry Potter

Lindsay Lohan ble tilbudt en rolle som Heather Graham tok, nemlig som stripperen i «Hangover». Filmen pustet nytt friskt liv inn i Grahams karriere. Lohans karriere derimot..

Haley Joel Osment var amerikanernes førstevalg til Harry Potter, men ikke JK Rowlings eller britene. Hvor ville Daniel Radcliffe vært i dag da?

Kate Winslet ga også opp sin rolle i Bridget Jones’ dagbok. Men det var Renee Zellweger som fikk den, og gjorde kjempekarriere. Winslet på sin side trengte ikke Bridget.