Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukens filmanbefalinger

Er «Spring Breakers» ute etter å lure deg? Sjekk ut denne og de andre filmpremierene her.

Denne helgen har hele seks nye filmer premiere på kino. Og denne helgen kan by på alt fra zomebiekjærlighet til en ny sci fi med Tom Cruise og ned på et mer vanlig filmgrøss med «Dark skies».

Olivier Assayes forsøker å gi oss et svar på hvorfor den opprørske 68-generasjonen ble de etablerte menneskene som de gjorde i «Etter revolusjonen». Denne filmen er ikke anmeldt her.

Generelt er det mange filmer blant ukas premierer som higer etter å være noe litt mer enn de er. Mens «Spring Breakers» kanskje er noe annet enn du tror. Les videre.

SPRING BREAKERS

Fire venninner drar på det som vi kan sammenlikne med en russetur, og i fylla og rusen raner de en burgersjappe - i bikini. Så her er det mye hud, mye partaj og mye skytere. Men hva er det egentlig Harmony Korine vil si? Det er ikke helt enkelt å vite, mener vår anmelder. Satire? Ikke nødvendigvis. Bevisst sjokkerende? Utvilsomt. Fengslende? Definitivt.

OBLIVION

Tom Cruises nye film er estetisk lekker å se på, og gjør et ærlig forsøk på å være noe litt mer enn en actionfylt sci fi-film. Dessverre blir den ikke så original og dyp som den gjerne vil. Det skyldes ikke bare Tom Cruises manglende evne til flere ansiktstuttrykk enn fire.

DARK SKIES

Dette er filmen som gjerne vil være «Paranormal Activity», kanskje ikke så rart når produsenten er den samme. Men det er også historien også, bare at den er byttet ut med romvesener.

DYPET

«Dypet» er basert på den sanne historien om en fisker som på mirakuløst vist overlevde et forlis i 1984 ved å tilbringe hele seks timer i det iskalde vannet, for så å ta seg barfot over vulkanlandskap fram til nærmeste bebyggelse. Men den er så realistisk at den mister noe av den dramatiske nerven.

WARM BODIES

«Warm Bodies» er en kombinasjon av flere sjangere. Den vil gjerne være «Twilight». Komedie, action, kjærlighetsdrama og en ørliten dose horror. Blandingen har ikke blitt en vellykket en, for å si det mildt. Filmen er allerede en kassasuksess, så en oppfølger er vel nærmest en garanti. Måtte Romero og Fulci være med oss som liker zombiene våre noe mer brutale og litt mindre emo.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken