Gå til sidens hovedinnhold

Intens lidenskap til helgen?

To usentimentale og høyst originale kjærlighetshistorier står på ukas filmliste. Om du da ikke vil ha coole gangstere.

Bradley Cooper er mannen vi er vant til å se med en durabelig hangover. Men denne karen kan mer enn å spille fyllesyk.

Nå inntar han rollen som intens og psykisk syk ung mann som må flytte hjem til foreldrene, hvorav faren er Robert DeNiro, for rett og slett bli tatt hånd om. Samtidig møter han Jennifer Lawrence, en kvinne som sliter med sine egne problemer.

SJEKK UT ALLE ANMELDELSENE HER

«Silver Linings Playbook» er én av to originale kjærlighetshistorier uten spesielt sentimentalitet blant ukas filmer. Den andre er Jacques Audiards «Rust og bein» med Marion Cotillard.

Litt for seriøst for deg? Da kan du vurdere Ruben Fleischers «Gangster Squad», en usedvanlig stjernespekket film med både Sean Penn, Josh Brolin og Ryan Gosling i tre av de store rollene. Likevel, disse gode mannfolka hadde trengt et langt bedre manus for at filmen skulle få innertier.

SILVER LININGS PLAYBOOK

Pat hadde en karriere som lærer, men måtte gi opp da han utviklet en bipolar lidelse. Ikke bare har han fått en såkalt restraining order fra å nærme seg eksen, han må også flytte hjem til mor og far når oppholdet på institusjonen er over. Bradley Cooper gir full pinne fra første scene i den maniske og ikke så rent lite besatte hovedrollen, og klarer kunststykket å ikke slite oss ut med karakterens nærvær i denne originale kjærlighetshistorien mellom ham og Jennifer Lawrence.

Hele anmeldelsen:Kunsten å tenke positivt

RUST OG BEIN

Jacques Audiard ga oss «Profeten» for noen år tilbake. Her er han med noe ganske annet, en røff kjærlighetshistorie mellom en alenefar i den kriminelle gråsonen og en dyrepasser som mister sine to bein i en ulykke.

Hele anmeldelsen:Inn til beinet

GANGSTER SQUAD

Ruben Fleischer må ha kjent på forventningene da han skaffet seg både Sean Penn, Ryan Gosling og Emma Stone på en gang, men tross en beinhard tone, blir den aldri helt det vi forventet.

Hele anmeldelsen:Forbasket macho

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken