Gå til sidens hovedinnhold

Finansfiffen samles i Båstad

Swedish Open regner med fullere tribuner, like fete sigarer og litt mindre champagne.

Selv om finanskrisen var tema allerede under forrige «tennisvecka», tror arrangøren av tennisturneringen Swedish Open at årets omsetning vil øke betraktelig.

NA24 - din næringslivsavis

Men kanskje blir det med litt mindre champagne denne sommeren, hinter nettstedet di.se.

Svensk tennisfeber
Den svenske nasjonalhelten Robin Söderling tok seg til finalen i French Open.

Videre vant stortalentet Daniel Berta, som allerede har fått wildcard til årets Båstadturnering, den samme turneringen i juniorklassen.

Disse prestasjonene kan fort vise seg å bli meget lukrative for arrangøren av Swedish Open.

Omsetningen for herreturneringen har de siste årene ligget på mellom 50 og 60 millioner kroner.

Med tanke på de seneste bragdene som de svenske tennisessene har gjort den siste tiden, anslår imidlertid turneringssjef Thomas Wallén at enda flere svensker vil ta turen til årets «tennisvecka».

Forhåndsbestillingen av billetter har for eksempel økt med over 30 prosent i forhold til fjoråret, melder det svenske nettstedet.

-Vi har snart solgt 40.000 forhåndsbilletter i år. Høykonjunkturen til svensk tennis motvirker åpenbart den økonomiske lavkonjunkturen, antyder Wallén.

Lavere champagnefaktor
Optimismen er altså på topp i vårt kjære broderland, selv om vi må tilbake til 2000 for å finne forrige svenske vinner av turneringen.

Da stakk Magnus Norman av med seieren.

-Vi har arrangert denne turneringen i ti år nå, og vi har ikke hatt en svenske i finalehelgen siden 2000. Men i år har vi Robin Söderling. Med tanke på resultatet på ærverdige Roland Garros er han jo faktisk favoritt også, fortsetter Wallén til di.se.

Han forteller videre at «söderlingeffekten» og trofaste sponsoren bidrar sterkt til å stabilisere turneringens økonomi.

Turneringssjefen påpeker derimot at sponsorselskapene kommer til å være mer sobre i sine presentasjoner enn hva som tidligere har vært tilfelle.

-Det er her våre sponsorer skal skape og pleie sine relasjoner. Det er essensielt i en lavkonjunktur, men det bydes nok ikke på like mange femretters middager og flasker med årgangschampagne i år.

Det kan med andre ord gå mot tørrere tider inne i festteltene.

Selv om den globale økonomiske bølgedalen er ventet å legge en liten demper på «skumpa»-feiringen, sikter turneringsledelsen seg inn mot en driftsmargin på rundt 10 prosent. Dette innebærer et overskudd på rundt 5 millioner kroner.

-Det som avgjør for oss er billettsalget. Selv om forhåndsslaget av billetter virkelig har gått unna, finnes det fremdeles uromomenter som dårlig vær og skader på spillerne. Dette kan man aldri gardere seg helt mot, advarer turneringssjefen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Pittoreske Båstad
Vinneren av turneringen vil stikke av med rundt 450.000 euro.

I internasjonal sammenheng er denne summen nokså liten.

Likevel er det en kjensgjerning ar Swedish Open er en favoritt blant mange av spillerne på ATP-turen.

-Vi forsøker å få alle til å kjenne seg som verdensstjerner. Alle spillere som kommer hit skal behandles som om de er Nadal eller Sjarapova, melder Wallén ifølge di.se.

Det er imidlertid ikke det eneste esset den rutinerte turneringssjefen har i ermet.

-Båstad er en fantastisk vakker by og spillerne bor på et hotell som ligger i nærheten av alt – flere restauranter, spa og en egen strand. Dette er ingen vanlig idrettsarena, anlegget er unikt, skryter han.

Årets Swedish Open blir uansett er stor begivenhet der både nordmenn og svensker kommer sammen for å hylle svensk tennis og ikke minst ta del i den skyhøye sigarføringen.

Så får vi se om «tennisveckan» ender i både sportslig og økonomisk suksess.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken