Mye tyder på at Europa går inn i en ny finanskrise.

Det vil si at oljen i finansmaskineriet, nemlig bankene, ikke ønsker å låne ut penger til kundene sine.

Under finanskrisen i 2008 fikk ikke solide selskaper finansiert driften sin av bankene, noe som førte til fall i produktiviteten.

Får ikke låne
Nå kommer det signaler fra bedriftssektoren at bankene igjen strammer til.

Det europeiske fly- og forsvarskonsernet European Aeronautic Defence & Space Co. ( EADS) melder at flere av deres kunder har problemer med å finansiere kjøp av jetfly.

I tillegg melder selskapet at tyske underleverandører skal ha problemer med å få finansiert arbeidskapitalen med bankene.

For selskapet er det uklart for dem om det er de nye bankreglene eller Hellas-krisen som er årsaken til finansieringsproblemene, kommer det frem på en pressekonferanse torsdag.

Også den skadeskutte norske solcelleprodusenten REC er ute og advarer om finansieringsproblemer.

Selskapets toppsjef Ole Enger sier at det største problemet for veksten i solarindustrien er mangelen på finansiering og at banksystemet i Europa er svakt, ifølge Dow Jones Newswires.

Styrker egenkapitalen
Torsdag melder også BNP Paribas om elendige resultater og skylden legges på Hellas.

Les mer: Bankvarsko i hele Europa

I utgangspunktet ble det forrige torsdag avklart at de 70 største bankene på egenhånd skal styrke kjernekapitalen til ni prosent innen sommeren. Måten mange av bankene vil styrke kjernekapitalen på er ved å selge unna eiendeler.

I tillegg kommer mange banker også til å bli mer knipne med å låne ut penger.

Kjempe som advarer
Det er ikke unaturlig at det nettopp er EADS som kommer med advarselen da produktene de selger i stor grad krever enorme mengder kapital.

Amsterdam-baserte EADS ble stiftet i juli 2000 da franske Aérospatiale-Matra, tyske DaimlerChrysler Aerospace AG og spanske Construcciones Aeronáuticas SA slo seg sammen.

Selskapet ble med det et gigantisk konklomerat med produksjon i Spania, Frankrike, Tyskland, Spania, Storbritannia og Finland.

Det eier blant annet Airbus og Eurocopter, verdens største helikopterprodusent.

Av alle produktene selskapet produserer finner man blant annet kampflyet Eurofighter, rakettsystemer, satelittsystemer, kommunikasjonsutstyr, nødnettsutstyr for politi- og beredkapsstyrker og radarutstyr.

EADS eier halvparten av aksjene i det finske selskapet Patria, som produserer blant annet Sisu personellkjøretøy for FN-styrker. Gjennom Patria eier EADS også deler i den norske våpenprodusenten Nammo.