(iOslo.no) Disse tre mennene fra Østfold kom opp med en litt uvanlig idé da de fikk beskjeden mange av oss frykter - «du har sparken!»

- Vi var arbeidsledige alle sammen, og vi hadde ingenting å gjøre. Så vi ville bare finne noe å gjøre, sier Saidpour Rousbeh (22) til iOslo.no.

Hvordan rammer Finanskrisen deg? Tips oss på mail til [email protected].

Sammen med kameratene Patrick Ulseng (22) Ramin Eslami (26) la han derfor ut en annonse på auksjonstorget Qxl, hvor de auksjonerte bort sine tjenester i et helt døgn.

Tatt av finanskrisen
Rousbeh forteller at de trange tidene gjorde at ingen av de tre hadde jobb. Selv har han vært arbeidsledig siden 1. januar, mens kameratene har vært uten arbeid noen måneder lenger.

- Det er finanskrisen som har gjort oss arbeidsledige. Vi ble avskjediget fordi det ikke var mer jobb, og en har ikke fått etter at han kom hjem fra militæret, sier han.

Både Ramin og Saidpour har tidligere jobbet som kokker, i tillegg til at Saidpour jobbet som industriarbeider i sin siste jobb.

10000 kroner
I annonsen, som lå ute fra 8. til 22. januar i år, står det at de tre kameratene tilbyr seg å gjøre alt slags arbeid i 24 timer til høystbydende. Minsteprisen var 10.000 kroner.

- Vi var litt uenige om hvor mye vi skulle selge oss for, men siden vi skulle dele pengene måtte prisen være litt høy, sier Rousbeh.

Og til de som tror annonsen var useriøs, har han følgende å si.

- Helt seriøst
- Det var hundre prosent seriøst. Det kunne se litt useriøst ut, men meningen var at det skulle se litt morsomt ut fremfor altfor seriøst, sier han.

Dessverre for guttene var det ingen som la inn bud.

- Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger, det ble en flopp, sier 22-åringen.

Vil vurdere ny annonse
- Vil dere vurdere å legge ut en ny annonse hvis dere får noen henvendelser i ettertid?

- Jeg tror det var et engangstilfelle. Guttene var veldig engasjerte «in the heat of the moment», men etter hvert ble de litt nervøse. Da ingen var interessert i å kjøpe, følte vi oss litt dumme, å nå blir problemet mitt å overbevise dem om å prøve på nytt, sier Rosbeh.

Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra Qxl.

Les også: Slik bytter du karriere
Les også: - 200.000 vil bli arbeidsledige
Les også: Se de kreative CV-ene
Les også: Slik får du ny jobb

Les flere nyheter fra iOslo.no.