Gå til sidens hovedinnhold

Finn din amerikanske familie

Har du en rik onkel eller en tante som eier en hotellkjede? Finn dine slektninger her.

(Side2:) Det finnes slektninger over hele verden, men svært mange nordmenn har slektninger i USA. Vi viser deg hvordan du kan finne dine slektninger, levende og døde i USA.

Start søket her
Hos Genealogy.com kan du søke i flere forskjellige databaser. Her kan du søke etter etternavn, og senere etter fornavn. Det er en prosess som selvfølgelig tar litt tid, men kanskje finnes det noen i USA som faktisk har hatt nøyaktig det samme navnet som deg? Fordelen med søkemotoren man finner på forsiden av denne siden er at den søker i mange andre baser samtidig for deg. Problemet er at de krever penger/registrering for å se resultatene, men ved å bruke dette søket først vet du hva du kan lete videre etter.
Her kan du starte søket


Den beste siden
Du bør søke videre på familysearch.org. Her får du svært mye informasjon om hver person du søker etter. Fødested, dato og eventuell dødsdato og det amerikanske personnummeret er tilgjengelig. Hos mange får du også vite hvem de giftet seg med slik at du kan søke videre hvis noen skiftet navn. Vi fant for eksempel 273 Stoltenberg, 24 Bondevik og det som sannsynligvis er over 70 familiemedlemmer av Tone Damli Aaberge.

Les også: Dette betyr navnet ditt

Ønsker du enda flere baser, også internasjonale (kanskje flyttet dine forfedre til Canada eller Brasil?) så kan du

starte søket her.

Spesifikke norske sider
Går du til Norway Heritage kan du søke i passasjerlister på båter til USA fra Norge. Du kan også lese i det meget gode forumet hvor du kan spørre etter forfedre og nålevende slektninger. Her finner du siden.

Det kan også være at dine slektninger skiftet navn eller giftet seg bort i andre etternavn, da er Digitalarkivet et utmerket sted å sjekke.

Du bør også ta en titt på Dis-Norge, det norske møtestedet for slektsgranskere. Svært mange gode lenker og programmer for å lage familietre eller annet finnes på siden.

Hva med folk som lever nå?
Jo, søk videre på Longlostpeople.com hvor du får svar på navn og hvilken stat de bor i. Nok en gang er dette en tjeneste hvor man må betale for å få komplette resultater, men ved å vite navn og stat kan du søke videre i blant annet disse basene:

http://people.yahoo.com/
http://www.whowhere.com/

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar