Gå til sidens hovedinnhold

Finsk nisse-trøbbel etter ørefik

Gemyttene ser ut til å ha roet seg etter at den finske julenissen mistet besinnelsen på selveste julaften.

Den finske julenissen ser ut til å komme fra årets sesong med sitt gode navn og rykte i behold, til tross for en uheldig episode julaften. En nissetalsmann sa søndag at gemyttene hadde roet seg ned etter krangelen.

Bråket oppsto da noen små greske julegjester ikke nøyde seg med å få sitte på nissefars fang, men begynte å rykke og dra ham i skjegget. Nissen så seg da nødt til å løfte barna ned fra fanget, noe en av de greske mammaene mente ikke skjedde med tilbørlig lempelighet.

Hun gikk sporenstreks til politiet i nordfinske Rovaniemi og anmeldte nissen for å ha slått og på andre måter mishandlet hennes seks år gamle datter. Administrerende direktør Jarmo Kariniemi ved julenissekontoret avviser dette på det sterkeste.

– Ingen andre så den angivelige ørefiken. Moren selv sier bare at hun hørte en lyd som minnet om en ørefik, sier Kariniemi, som påpeker at julenissen holder seg til samme lover og regler som alle andre, og ikke har slått barn siden riset var i bruk på 1800-tallet.

Saken hadde ifølge finske aviser vært en bagatell, om ikke det greske reiseselskapet hadde bestått av tjenestemenn på høyt nivå og annet fint folk. Rovaniemi-politiet antyder at det likevel neppe vil bruke større ressurser på etterforskningen av den angivelige ørefiken, melder NTB-FNB.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn