Gå til sidens hovedinnhold

Firefox raskere enn Chrome

Googles nettleser er lynrask – men ledelsen beholder de ikke lenge.

Da Google lanserte sin nye nettleser Chrome sent tirsdag kveld, var det mange som ble imponert over den ekstremt høye ytelsen. Nettleserens splitter nye JavaScript-motor «V8» som håndterer dynamisk innhold på sider som Facebook og Gmail, viste seg i tester å være mange ganger raskere enn løsninger fra Safari, Firefox og Internet Explorer.

Resultatene fra tester har variert betydelig, men Chrome har fremstått alt fra 2,5 ganger raskere, til veldig mye raskere i denne testen utført av Cnet News.

Gammel versjon
Men disse testene er basert på den nåværende JavaScript-motoren i FireFox, ikke med den splitter nye motoren «TraceMonkey» som er en del av Firefox 3. TraceMonkey ligger i alle nye FireFox-versjoner, men er ikke aktivert som standard fordi optimalisering av koden fortsatt foregår, melder ArsTechnica.

Intern testing hos Firefox-utviklere viser at TraceMonkey allerede er rundt 18 prosent raskere enn Googles nye nettleser.

Skal bli enda raskere
- Etter hvert som vi fortsetter å optimalisere koden, så vil den bare bli raskere, sier sjefsutvikler Brendan Eich i et blogginnlegg.

Eich regner med at TraceMonkey vil bli brukt som standard på FireFox 3.1 som ikke er så altfor langt unna.

Om disse påstandene stemmer, så betyr det at Googles inntreden på nettlesermarkedet kommer til å bli betydelig vanskeligere enn det virket som ved første øyekast.

Kommentarer til denne saken