Gå til sidens hovedinnhold

Nå ble det verdensrekord

Verdens beste nettleser satt verdensrekord.

Da Firefox ble lansert i ny versjon så satt de seg samtidig målet om at de skulle sette en verdensrekord når det kom til antall nedlastinger av programvare i løpet av 24 timer.

En lett rekord å ta
Om du lurer på hva som var den tidligere rekorden, så må vi skuffe ved å si at det ikke er en registrert rekord på dette tidligere, så det kom heller ikke som noen stor overraskelse at Guinness Book of Records nå har bekreftet at Mozilla Firefox 3 har satt en ny nedlastingsrekord, melder Ars Technica.

Den nye (første?) rekorden lyder på 8.002.530 nedlastinger i løpet av 24 timer. Årsaken til den sene bekreftelsen er at serverlogger måtte til ekstern godkjenning og filtrering for å fjerne duplikater og uferdige nedlastinger.

Ifølge Spread Firefox.com er det nå lastet ned nærmere 29 millioner eksemplarer av den nye nettleseren, og over 170.000 av disse har landet i Norge.

Les vår test av FireFox 3 her.

Setter nye rekorder
I kjølvannet av lanseringen har også Firefox satt ny rekord i markedsandel på nettlesermarkedet. Firefox har ifølge Net Applications nå en markedsandel på 19,03 prosent, og det antas ifølge amerikanske Computerworld at grensen på 20 prosent skal brytes i inneværende måned.

Apples nettleser Safari har også opplevd en god økning de siste månedene, og setter også ny rekord med 6,31 prosent av markedet. Opera øker også sakte, men sikkert, og ligger nå på fattige 0,73 prosent markedsandel.

Internet Explorer taper
Når flere nettlesere setter nye rekorder, så betyr det selvsagt også at noen må tape. Taperen er Internet Explorer som så vidt klarer å holde seg over 73 prosent av markedet. For et år siden av andelen over 79 prosent, og for to år siden var den på nesten 84 prosent.

Årsaken til fallet er trolig at stadig flere oppdager at det er verdt bryet å installere en ny nettleser fordi de er både raskere, sikrere og mer brukervennlige enn Internet Explorer.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken