Gå til sidens hovedinnhold

Fiskekonsern vaker

Store mengder sild har fått Domstein til å ligge i samme farvann som i fjor.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selskapets driftsresultat endte på 10 millioner kroner mot 7 millioner kroner for ett år siden, ifølge en børsmelding.

NA24 - din næringslivsavis

Måløy-selskapet domstein leverer resultater for første kvartal som viser driftsinntekter på 508 millioner korner mot 490 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at de store sildemengdene har ført til press både på priser og marginer. Økt mengde har kompensert for lavere marginer slik at driftsresultatet ble på samme nivå som i fjor, og dermed endte resultat etter skatt på en million i underskudd mot en million kroner i fjor.

Fusjonsavtalen mellom Domstein Pelagic, Global Fish, Bergen Fiskeindustri, Koralfisk og Bernt Hansen er godkjent i alle selskapene. Samlet står disse selskapene for rundt en tredjedel av produksjonen av sild og makrell i Norge. Norway Pelagic blir operativt fra 1. juli 2007.

Domstein vil bokføre effekten av transaksjonen i 2. kvartal, ifølge meldingen.

Domstein Pelagic hadde driftsinntekter på 228 millioner kroner mot 259 millioner kroner ifjor. Driftsresultatet før avskrivninger (Ebitda) økte med en million til 20 millioner kroner.

Domstein Fish hadde driftsinntekter på 100 millioner kroner, en økning på 27 millioner kroner fra samme kvartal ifjor. Driftsresultatet før avskrivninger gikk fra minus tre millioner kroner til pluss fem millioner i samme periode.

Domstein Enghav fikk driftsinntekter på 217 millioner kroner som er en økning på 25 millioner kroner. Driftsresultatet før avskrivninger falt likevel til en million i underskudd, fra et overskudd på tre millioner i samme periode ifjor.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå