Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir kronprinshytta

Haakon og Mette-Marits vinterhytte er snart innflyttingsklar. Se 360-graders visning her.

Kronprinsparets mye omtalte vinterhytte i Uvdal nærmer seg ferdigstillelse. Da Nettavisen var på besøk, jobbet håndtverkerne på spreng for å bli ferdig.

Se 360-graders visning i bildekarusellen nederst.

Hytta skulle etter planen vært ferdig til påske, men denne tidsfristen greide man ikke å overholde. Kronprinsparet må derfor feriere et annet sted i påsken. Men det er ikke mye som gjenstår, i alle fall ikke utvendig.

Taket er ennå ikke lagt, og det mangler ytterdører.

Les mer om hyttemarkedet i Nettavisens hyttemagasin.

Hytta, som blir på 150 kvadratmeter, har rene og fine linjer. Den er bygget i en T-form, med store panoramavinduer ned mot dalen. Hytta ligger usjenert til, øverst i hyttefeltet. Nærmeste nabo ligger omrking 100 meter unna.

Og snøsikkert ser det ut til å være. Da Nettavisen skulle sikre seg bilder av hytteparadiset, lå det 1,5 meter snø rundt hytta.

Det var i juli i fjor at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kjøpte to hyttetomter i Fjellsnaret Hyttegrend i Uvdal.

Hytteområdet ligger øverst i Numedal i Buskerud, rundt 20 mil fra Oslo langs riksveien som går mellom Kongsberg og Geilo. Kronprinsparet skal ha betalt omkring 3,5 millioner kroner for tomtene.

Hytta som kronprinsparet snart skal overta, ligger øverst i hyttefeltet, ved foten av Hardangervidda. På den ene siden av hytta er det bare å spenne på seg skia, og traske innover vidda, og på motsatt side åpner Uvdal seg. Kronprinsparet har panoramautsikt, blant annet til alpinanlegget på den andre siden av dalen.

For å komme til alpinsenteret må kronprinsparet sette seg i bilen og kjøre de få kilometerne ned til hovedveien i bunnen av dalen. Et lite stykke lenger ned går veien inn til Uvdal Alpinsenter. Uvdal kan ikke sammenlignes med de hotteste alpinstedene, som Geilo, Hafjell og Hemsedal. Til det er det litt for grisgrendt.

Men selve alpinanlegget er slett ikke verst. Fra toppen av heisene, vel 1200 meter over havet, er det mange lange løyper ned til bunnen. Anlegget har en høydeforskjell på 620 meter, og det er fire heiser, hvorav én stolheis og et barneskitrekk.