Gå til sidens hovedinnhold

Fjørtoft pusset opp til minus

Fotball-manager Jan Åge Fjørtoft scorer ikke i eiendomsmarkedet.

Den tidligere fotballspilleren og nå LSK-manager Jan Åge Fjørtoft har lenge drevet med utleie av eiendom.

NA24 - din næringslivsavis

Tjener ikke penger
Gjennom selskapet Amadeus som ble opprettet i 1993 eier han nå tre leiligheter på Majorstuen. En i Thomas Heftyesgate, en i Lyder Sagenesgate og en i Rosenborggate. Alle leilighetene leies ut, og bringer inn i underkant av 350.000 kroner i året i leieinntekter.

Bokført kostpris på disse tre leilighetene er satt til 4,9 millioner kroner. Men i dagens hete boligmarked ligger den reelle verdien langt høyere.

Ifølge eiendomsmeglere NA24 har snakket med kan verdien ligge på rundt 15 millioner kroner til sammen, kanskje enda høyere alt etter standarden på leilighetene.

Til tross for dette går selskapet hans i minus.

- Jeg kommenterer av prinsipp aldri min privatøkonomi eller selskapets økonomi. Tallene er offentlige og alle får lese de slik de vil, sier en sommerblid Jan Åge Fjørtoft til NA24.

Pusset opp til minus
Det koster penger å være «bolighai». Vedlikeholdskostnadene på eiendommene har nemmelig bidratt til et underskudd på snaue 85.000 kroner mot minus 213.000 kroner året før.

Totalkapitalen i selskapet var ved årets utgang rett over 5 millioner kroner, en nedgang på rundt 100.000 kroner fra året før.

I tillegg til bolig eier Fjørtoft 46 prosent av Sports Academy gjennom selskapet Amadeus. Markedsverdien av denne andelen er stipulert til 147.000 kroner.

Fjørtoft eier 90 prosent av selskapet Amadeus. De resterende 10 prosentene eies av Laila Sandanger og Ingeborg Russell-Hamre.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis