(SIDE2): Fredag var det premiere på den nye «Flåklypa»-filmen. Og den slo grundig ned i kinogjengernes filmsjel. 173.257 personer så «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa», inkludert førpremierer.

Slår Max Manus
Til sammenligning overgikk filmen åpningshelgen til Max Manus, og er med det den nest største norske åpning i historien. Det overgår selv de største forventninger hos filmskaperne.

- Når vi har jobbet over så lang tid med et prosjekt, er det fantastisk å se at publikum omfavner filmen, sier regissør Rasmus A. Sivertsen i en pressemelding.

- Dette var morsomt å våkne til, og det gir en ekstra fjær i hatten til alle de som har vært med på å lage denne fantastiske filmen. Vi har vært kjempespente på mottagelsen, og er virkelig glade for at folk liker det vi har laget», sier produsent Cornelia Boysen.

Veldig god helg
I Oslo jubler man også.

Premierefilmen «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» har startet vanvittig sterkt med hele 13.487 besøkende kun i helgen i Oslo. Helgens andre premierefilm er den mye omtalte og svært godt mottatte science fiction/thriller-filmen «Gravity» med Sandra Bullock og George Clooney i hovedrollene leverte gode tall med 4555 besøkende fordelt på 11 forestillinger i Oslo, mens den på landsbasis ble sett hele 33.434.

- Dette er fantastiske tall. Spesielt morsomt er det å se at norske «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» sitter som et skudd allerede et godt stykke før jul, så dette lover meget bra, sier daglig leder i Oslo Kinodrift, Jafar Altememy, pressemeldingen.

Les Side3s filmanmeldelser av den nye Flåklypa og av Gravity.

Topp 5 i Oslo fra 8. til 10. november:

1. «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa»: 13.487

2. «Gravity»: 4555

3. «Tusen Ganger God Natt»: 2355

4. «Thor»: The Dark World: 2335

5. «Jackass: Bad Grandpa»: 1749