procycling.no har ved flere anledninger omtalt endringene foran årets versjon av Flandern rundt.

Kort fortalt er Muur van Geraardsbergen utelatt, avslutningen er flyttet fra Ninove til Oudenaarde, og rytterne skal passere Oude Kwaremont og Paterberg to ganger.

Les også: Skuffet over nye Flandern rundt

Dette har satt sinnene i kok hos ganske mange tradisjonsbundne sykkelfans.

- Vi visste at ruteendringen ville generere en viss uenighet, men vi ble overrasket da alle de voldsomme reaksjonene brøt ut. Det var selvsagt veldig vanskelig å bytte ut Kapelmuur, forteller Wouter Vandenhaute til Sporza.

Flere VIP-kroner
Erkeflanderske sykkelfans er én ting, men også flere ryttere har uttalt seg negativt om de nye grepene.

- Min personlige mening er at ruten endres av økonomiske årsaker. Det sliter jeg litt med. Jeg er en emosjonell og nostalgisk person, og jeg synes de glemmer rittets historie. Jeg vil stadig nyte å kjøre Flandern rundt, men jeg er ikke glad for ruteendringene, har Karsten Kroon uttalt til feltet.dk.

Det økonomiske poenget henger sammen med at arrangøren (Flanders Classics) får plasserte flere VIP-telt oppover mot Patersberg, og at feltet i tillegg passerer stedet to ganger.

Flanders Classics har møtt mostand hos private aktører på toppen av Muuren, noe som har gjort at det ikoniske punktet nå er fjernet fra rittet.

Arrangøren: - Vi kan ikke sove i timen
Vandenhaute innrømmer også at klingende mynt er en del av det totale regnestykket.

- Situasjonen i den moderne sykkelsporten er ikke bra. Dopingen og diskusjonene mellom UCI, lagene og arrangørene skaper mange utfordringer. Sykkelsporten lever ikke i takt med tiden, den trenger modernisering og jeg akter å gjøre det jeg kan for å perfeksjonere Flandern rundt. Vi kan ikke tillate oss å sove. Vi er nødt til å forbedre løypa, fastholder han og legger til:

- Vi er nødt til å legge forholdene til rette for publikum. De fleste har forskanset seg på Kapelmuur, men i løypa for øvrig har det ikke vært veldig folksomt.

Flanders Classics har kjørt igjennom ruten sammen med Eddy Merckx og Marc Uytterhoeven og lyttet til innspill fra dem. Vandenhaute peker også på at de har mottatt positiv tilbakemelding fra Fabian Cancellara, Tom Boonen og Sylvain Chavanel.