Gå til sidens hovedinnhold

Flat børs

Med stengte børser i USA og en flat oljepris er det lite bevegelse på Oslo Børs.

Følg børsen her

Oslo Børs viser igjen sin oljeavhengighet fredag. Med en flat oljepris tidlig fredag formiddag og ingen signaler fra det amerikanske markedet så er Oslo Børs kun marginalt ned etter 20 minutters handel.

NA24 - din næringslivsavis

Det amerikanske aksjemarkedet var stengt i går i forbindelse med Thanksgiving langhelgen, og vil kun ha en begrenset handelsdag i dag, hvor store deler av Wall Street nok har tatt fri. Dette preger også det europeiske markedet fredag formiddag med kun et mindre fall å registrere på de viktigste børsene.

Det er også mangel på de store nyhetene på Oslo Børs fredag, resultatrapprotering har tatt en pause før siste innspurt til uken.

Aker Kværner har ikke latt seg dra med av at oljeselskapet Eni ryktes å forberede et bud på Aker Kværners franske konkurrent Technip . Aksjen er falt i tidlig handel fredag.

Derimot er Subsea 7 og Acergy opp en drøy prosent på meldingene rundt Technip, selskapet er også en stor konkurrent i subseamarkedet.

Norsk Hydro og Statoil har heller ikke beveget seg i tidlig handel med en oljepris som holder samme nivå som da børsen stengte torsdag.

Taperen i tidlig handel er Fast-aksjen med et fall på en drøy prosent. NA24 iMarkedet er ikke kjent med spesifikke nyheter som skulle prege aksjen.

Bulkaksjene Jinhui og Golden Ocean er på vinnerlisten fredag på meldinger om et fortsatt godt bulkmarked. Jinhui får bok også litt drahjelp fra innsidekjøp.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn