Gå til sidens hovedinnhold

Flat påskebørs

Oslo Børs starter flatt. Men ett selskap går rett ned.

Det ble en flat start på Oslo Børs, men dårlige nyheter sender seismikkselskap rett ned.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag åpnet markedet forholdsvis flatt etter at oljeprisen har utviklet seg stabilt over helgen. Markedet viste også preg av at det er starten av påskeuken, men dagen startet med flere viktige nyheter. Etter en halvtimes handel faller markedet ned 0,08 prosent.

Seismikkselskapet TGS-Nopec melder mandag morgen at de har inngått en avtale med et amerikansk teknologiselskap om å kjøpe dem opp for 60 millioner dollar i kontanter, samt 12,5 millioner dollar i aksjer, men aksjen faller 0,7 prosent mandag morgen.

Teknologiselskapet Fast kunne melde om hele tre kontrakter mandag morgen, blant annet med finanskonsernet Dresdner Kleinwort. Men Fast melder også om oppkjøp. Selskapet har sikret seg RetrivalWare-enheten fra det Nasdaq-noterte selskapet Convera Corp. Fast betaler 23 millioner dollar for dette selskapet. Markedet tar nyhetene godt imot og sender aksjen opp 1,99 prosent til 15,4 kroner aksjen.

Men oljeselskapet Altinex kunne ikke klede markedet. De meldte til markedet at de hadde problemer med en oljebrønn i Oman, noe som sendte aksjen ned 1,6 prosent til 1,65 prosent. Verst gikk det imidlertid ut over seismikkselskapet Seabird.

De meldte om svakere resultater i 2007 enn de tidligere hadde indikert, som følga av forsinkelser ved konvertering av skip. Dette sender aksjen ned 5,5 prosent til 34,5 kroner aksjen. Det er bare Kongsberg Automotive som faller mer. Den aksjen ramler nesten 7 prosent på svakt volum mandag morgen.

Både Statoil og Norsk Hydro faller noe tilbake i morgentimene, etter at oljeprisen har seget sagte tilbake. I skrivende stund noteres de to norske oljeflaggskipene ned henholdsvis 0,5 prosent og 0,74 prosent.

Telenor stiger 0,7 prosent i morgentimene, etter en tung fredag på børsen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka