Gå til sidens hovedinnhold

Flate kurver i USA

Renteuro gjør at investorene går en uviss dag i møte.

Usikkerheten knyttet til rentene på de tiårige statsobligasjonene preger aksjemarkedet rett i forkant av åpningen på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er helt flat, mens det er små bevegelser på de andre indeksfuturene. Nasdaq-futuren faller 0,17 prosent samtidig som S&P 500-futuren er ned 0,11 prosent.

Onsdag økte markedsrenten på de statlige obligasjonslånene i USA. Tendensen torsdag ettermiddag er noe uklar. Renten på de tiårige obligasjonene ligger på 5,128 prosent noe som er en ørliten oppgang.

Markedet vil også følge nøye med på ferske tall fra den amerikanske sentralbankes delkontor i Philadelphia. Disse vil vise utviklingen i den regionale produksjonsaktiviteten og forventningene ligger på at den amerikanske industrisektoren vil gjenvinne oppgang.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd økte med 10.000 til 324.000 i forrige uke. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Økonomene ventet at antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd ville ligge på 311.000. Antallet langtids ledige steg med 39.000 til 2.523.000

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen