Gå til sidens hovedinnhold

Flate kurver på Wall Street

Børsene i New York har fått en oppløftende start på dagen, men usikkerheten er betydelig.

Resultatsesongen er i startgropen og allerede har Sprint Nextel presentert sine tall. Senere i kveld er det Hydro-konkurrenten Alcoa sin tur.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,18 prosent til 12.446,56 poeng. S&P 500-indeksen er tilnærmet uforandret på 1.413,04 poeng. Teknologitunge Nasdaq er også flat på 2.437,79 poeng.

Sprint Nextel Corp er ventet å komme under press etter at de presenterte skuffende forventninger for inntekter og resultat i 2006.

For året sett under ett venter Sprint Nextel at driftsinntektene vil ligge på rundt 41 milliarder dollar i 2006. Dette er svakere enn hva analytikerne hadde ventet. Forventningene på Wall Street lå på 41,5 milliarder dollar. Samtidig venter Sprint at inntektene vil stige til 42 milliarder dollar i 2007, det er i tråd med analytikernes forventninger. Telekomselskapet annonserte også planene om å redusere antallet heltidsansatte med 5.000 i 2007 og dermed spare 700 millioner dollar.

Meglerhuset Deutsche Bank har allerede nedgradert telekomoperatøren til selg fra hold, og det var utsiktene for 2007 som skuffet.

Etter at Wall Street har stengt legger Alcoa frem sine tall for fjerde kvartal. Forventningene til aluminiumsgiganten ligger på et resultat per aksje på 65 cents.

Ved råvarebørsen i New York har prisen på oljekontrakter falt til det laveste nivået siden juni 2005. Varmt vær må igjen ta skylden for den fallende tendensen. I helgen falt temperaturene til under det normale, men dette snudde tirsdag.

Frontkontraktene for referanseoljen WTI omsettes for 54,41 dollar i New York, og det er en nedgang på over tre prosent.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler