Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «FlatOut 3»

Dette spillet er noe av det nærmeste du kommer en svindel.

Undertegnede har benyttet romjulen til å stort sett se dårlige rett-til-DVD-filmer og spille noen spill som har gått meg hus forbi i året som har gått.

Et av de spillene jeg faktisk hadde gledet meg en del til å spille, var oppfølgeren til to av mine favorittbilspill - nemlig FlatOut 3. Forgjengerne var uforbeholdne underholdningsspill med masse ødeleggelse, en ganske festlig kjørefølelse - og ikke minst mange forskjellige typer løp. Du fikk alt fra rene asfaltløp, til ren «destruction derby» - til virkelig absurde stuntforsøk.

Om du ikke har forsøkt disse spillene, så kan det absolutt anbefales.

Men allerede før jeg kom skikkelig i gang med traileren til den 3. utgaven av spillet, ble jeg skeptisk. En skrøt av at det var samme utgiver som de to forrige spillene, men en sa ingenting om utvikler. For det viser seg at FlatOut 3 ikke er laget av geniale BugBear, men av et par utviklerstudio som har laget en Nintendo-versjon av spillet tidligere.

HTML EMBED

Og la oss bare si det like greit først som sist: Resultatet er eksepsjonelt dårlig, spillet har knapt noen likhetstrekk med forgjengerne - og hadde det ikke vært for at en som digital spillkjøper har latterlig dårlig rettigheter, ville jeg krevet pengene mine tilbake.

Grafikkmessig er spillet mange kjempesprang dårligere enn sine forgjengere. Grafikken ser ut til å være noe som en kunne presset ut tidlig på 90-tallet, og er så tegneserieaktig at det er til å bli kvalm av. Til og med menyene er både stygge og trege.

Men der grafikken er dårlig, er fysikken virkelig en katastrofe. FlatOut har aldri vært en serie der realisme har stått i høysetet, men bevegelser, kjørbarhet, sammenstøt og alt mulig er så latterlig at det knapt kan forklares med ord. Det må oppleves før en forstår hvor utrolig dårlig dette spillet føles.

For å kompensere for at spillet er forferdelig dårlig til å begynne med, har utviklerne forsøkt å kompensere med enda flere spillmoduser enn i forgjengeren. Nå er det enda flere typer løp du kan kjøre, som blant annet inkluderer noe Formel 1-lignende - og blant annet enda mer massive rene crash-brett. Det i seg selv er positivt, men problemet er at ingen av modusene er gjort på en måte som gjør at en faktisk får lyst til å spille det.

HTML EMBED

Det hjelper heller ikke på at alt av turneringer er fjernet og det er liten eller ingen progresjon i forhold til å oppgradere og kjøpe nye biler. Alt handler nå om mulighet til å kjøre nye baner etter hvert som du har kjørt andre baner i enkeltløp. Og selv opplåsingen av nye baner virker tilfeldig.

Jeg skulle så veldig gjerne vært i stand til å si noe positivt om dette spillet, men jeg klarer det virkelig ikke. Jeg blir bare irritert over den dårlige spillbarheten, den håpløse fysikken, den massive tilbakegangen på grafikken og en kunstig intelligens på motstandere som i beste fall kan kalles inkonsekvent.

Om du skulle falle for fristelsen til å bruke egne penger på dette spillet, er min eneste anbefaling å unngå det. Du får mer igjen for pengene dine om du brenner et par hundrelapper, og spillet er verken verdt båndbredden eller lagringskapasiteten du vil benytte - for ikke å snakke om tiden du aldri vil få tilbake.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken