Gå til sidens hovedinnhold

Flatskjerm-prisene stuper

Prisene på flatskjermer til datamaskiner fortsetter å stupe. 22” selges til spottpris.

Vi har skrevet om fenomenet en rekke ganger tidligere, og det ser ikke ut til å ta slutt: Prisene på flatskjermer faller som en stein.

Prisene stuper
17-tommer var spennende for noen år siden, men i dag er en så liten skjerm noe du utelukkende kjøper av plasshensyn. Ifølge Prisguide.no er prisforskjellen mellom den billigste 17- og 19-tommeren nå bare et par hundrelapper.

Og da snakker vi ikke om noen dårlige skjermer: Ifølge prisoversikten er nå den billigste 19-tommeren du kan få tak i en Samsung-skjerm, ikke et totalt ukjent koreansk merke. Samsung Syncmaster 940NW koster i den billigste nettbutikken nå utrolige 1328 kroner.

Billige 20-tommere
Men det som kanskje er mer utrolig er prisene på skjermene i de neste prisklassene. Det er nå faktisk mulig å få en 20” skjerm, som har høyere oppløsning enn 19”, fra 1394 kroner.

Det er riktignok ikke verdens mest kjente merke, en du kan få en 20”-skjerm fra BenQ og ViewSonic til rundt 1500 kroner. Dette er rundt prisnivået på CRT-skjermer nettbutikkene dumpet ut de siste skjermene på lageret når LCD-skjermene tok over.

22-tommer til spottpris
Vil du gå opp enda et par tommer har ViewSonic en skjerm i denn nye folkestørrelsen 22” til utrolige 1635 kroner.

Det betyr at du kan få to 22” skjermer til like over 3000 kroner, som tidligere var det du enkelt betalte for en 19” skjerm.

24-tommer også billig
Med slike priser er det fristende å gå opp enda litt i størrelse, og 24” blir det naturlige stoppestedet. Med 24” får du en stor og god skjerm med en oppløsning på 1920x1200 punkter. Det er mer enn såkalt Full-HD.

Den billigste skjermen i denne størrelsen får du for tiden fra BenQ, og da må du ut med 2490 kroner. Om du er litt mer opptatt av kvalitet så kan du legge på noen hundrelapper og få en Samsung SyncMaster 245B til 3294 kroner.

Jeg tenker med gru tilbake 18 måneder da jeg slo til på et supertilbud på en 24-tommers skjerm til 6000 kroner...