Gå til sidens hovedinnhold

Flatt på Wall Street

Små bevegelser i de toneangivende indeksene på en dag med sprikende makrotall.

Wall Street sluttet relativt flatt på den siste handledagen denne uken. Gode detaljhandelstall sørget for en positiv åpning, men optimismen ble dempet da forbrukertilliten kom inn dårligere enn ventet. I sum ble det minimale utslag i de toneangivende indeksene.

Dow Jones sluttet opp 0,12 prosent til 10.625. Nasdaq falt marginale 0,03 prosent til 2.368. S&P 500 sluttet også temmelig uendret; ned 0,02 prosent til 1.150. Torsdag steg S&P 500 til det høyeste nivået siden oktober 2008, drevet av et rally i bankaksjer.

I dag fikk stemningen i forkant av åpningen et løft etter at det amerikanske handelsdepartementet la frem tall for detaljhandelen i USA i februar. Den viser at forbrukerne evnet å bruke mer penger enn det som var ventet i markedet. Detaljhandelen steg med 0,3 prosent i februar, og uten bilomsetningen økte detaljhandelen med 0,8 prosent. Dette var bedre enn analytikernes forventninger.

Kl 15:55 kom det skuffende tall; forbrukersentimentet fra Universitetet i Michigan falt til 72,5 poeng. Det viste den foreløpige undersøkelsen for midten av mars. Økonomene ventet på forhånd at sentimentindeksen ville stige til 74 poeng. I januar lå indeksen på 73,7 poeng.

Les mer hos StockLink iMarkedet

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken