Gå til sidens hovedinnhold

- Flaut av regjeringen

Organisasjonen IKT-Norge er rystet over at regjeringen kutter tilskuddene til IT i skolen. - De må få en flau smak i munnnen, sier prosjektleder Fredrik Syversen.

I regjeringens forslag til neste års statsbudsjett er det satt av 124 millioner kroner til et "Program for digital kompetanse i skolen". Prosjektet overtar for IKT-programmet som har gått de siste fire årene.

Men meldingen møter ingen jubel hos organisasjonen IKT-Norge.

Halvert
- De sier de skal satse på IKT i skolen, men i realiteten har de kuttet bevilgningene med 24 millioner fra i år. De siste to årene er tilskuddene til IKT i skolen halvert, sier prosjektleder Fredrik Syversen i IKT-Norge til TV 2 Nettavisen.

- De må få en flau smak i munnen når det sendes ut en pressemelding om at Norge skal være fremst i verden i bruk av IKT i skolen og samtidig kutter de tilskuddene på denne måten, sier Syversen.

Kommunene får ansvaret
I pressemeldingen fra Utdannings- og forskningsdepartementet går det frem at det nye programmet skal gå frem til 2008 og har som mål å:

* 2008 skal digital kompetanse stå sentralt i opplæring på alle nivå.

* Samtidig skal det norske utdanningssystemet være blant de fremste i verden når det gjelder å utnytte IKT i undervisning og læring.

* IKT skal vere et integrert virkemiddel for nyskaping og kvalitetsutvikling i norsk utdanning.

* I 2008 skal norske skoler ha en infrastruktur som holder høy kvalitet. Klasserom og andre læringsarenaer skal ha teknisk utstyr og nettilkopling med tilstrekkelig båndbredde. Sikre og kostnadseffektive driftsløsninger skal støtte bruken av IKT i læringsarbeidet.

Lovnadene og målene står i grell kontrast til pengene som er bevilget, mener IKT-Norge.

- De overlater det til kommunene igjen. Og vi vet jo alle hvordan det går. Det er ikke IKT-investeringer som står øverst på prioriteringslisten når skolebudsjettene skal legges.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen