Gå til sidens hovedinnhold

Flere forsikrer seg mot uflaks

Antall nordmenn som tegner uflaksforsikringer går rett til værs.

Forsikringsselskapene opplever stor pågang av kunder som velger å tegne uflaksforsikring – eller utvidet innboforsikring som det heter på fagspråket.

En utvidet innboforsikring gir dekning mot selvforskyldte skader. Disse er som regel unntatt i ordinære forsikringer, hvor skaden skal være plutselig og uforutsett.

Sterk økning
- Vi ser en markert vekst i antall kunder som velger å tegne utvidet innboforsikring, eller superinnboforsikring som er vårt navn på produktet, opplyser informasjonsdirektør i If, Jack Frostad til Nettavisen.

95.000 av Ifs omlag 380.000 innboforsikringer er nå såkalte superinnboforsikringer. Det utgjør en andel på 25 prosent.

- I 2005 var andelen 17 prosent, så det er en kraftig økning vi ser, sier Frostad.

Åtte av ti
Etter at Gjensidige la utvidet innboforsikring inn som en del av innboforsikringen i 2005, velger flere enn åtte av ti kunder å beholde den utvidede dekningen.

Av Gjensidiges totalt 282.000 innboforsikringer har hele 250.000 den utvidete dekningen. Det er en andel på nesten 90 prosent.

- Disse tallene er inkludert våre kollektive forsikringer. I privatmarkedet, hvor vi har om lag 150.000 innboforsikringer, ser vi at åtte av ti kunder nå velger å beholde den utvidete dekningen, sier informasjonskonsulent Ingrid Solberg Gundersen.

Flatskjermer bidrar
Bedre markedsføring av produktene og mer informasjon om begrensningene som ligger i vanlig innboforsikring, nevnes av flere selskaper som årsak til uflaksforsikringenes økende popularitet.

I tillegg er det i disse dager særlig en type uhell som bidrar til at flere får øynene opp for utvidet dekning.

- Vi har en kraftig økning av skadetilfeller i forbindelse med folks montering av nyinnkjøpte flatskjermer. Uhell i forbindelse med veggmontering er blitt en gjenganger for våre saksbehandlere landet rundt. De som ikke har utvidet dekning blir fortvilet når de hører at den vanlige forsikringen ikke dekker uhellet. De er til gjengjeld kjapp med å tegne vår superinnboforsikring, sier Frostad.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin