Gå til sidens hovedinnhold

Flere ledige seter hos Norwegian

Lavere kabinfaktor for flyselskapet.

Norwegian merket noe flere ledige seter ombord i flyene i januar.

NA24 - din næringslivsavis

- Foreløpig har innlandstrafikken holdt seg på et godt nivå, og bedre enn man kunne frykte i disse turbulente tider, skriver Norwegian i en melding.

Lavere kabinfaktor
I januar fraktet Norwegian.no 553.891 passasjerer på sitt rutenett. Det er en vekst fra 503.646 fra januar i 2008. Det tilsvarer en vekst på 10 prosent, mens passasjertrafikken økte med 20 prosent.

I samme periode har kapasiteten økt med 26 prosent, og kabinfaktoren har falt til 71 prosent, en nedgang på 3 prosentpoeng fra januar 2008. Selskapet forklarer at det inn i vintersesongen har startet flere nye innlandsruter fra Rygge som forventet har påvirket kabinfaktoren.

For Norwegian.se viste statistikken 94.411 passasjerer, som er en nedgang på 18.467 passasjerer og 16 prosent fra januar året før.

- Utfordrende tider
- Vi er godt fornøyd med trafikkveksten i begynnelsen av det nye året, og fraktet nær 650.000 passasjerer gjennom rutenettet i januar. I løpet av fjoråret foretok vi store endringer i Norwegian og i rutenettet for å tilpasse oss markedssituasjonen. Disse endringene har så langt slått positivt ut, og vi er glade for å kunne tilby så mange reisende billige flybilletter i disse utfordrende tider, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Når det gjelder innenlandsflyginger i Norge økte passasjertrafikken med 30 prosent, mens kapasiteten steg 43 prosent. Kabinfaktoren falt til 67 prosent, som er nedgang på hele 7 prosentpoeng. Passasjertrafikken i utlandet steg 16 prosent samtidig som kapasiteten vokste med 19 prosent. Det ga en negativ utvikling i kabinfaktoren som falt 2 prosentpoeng til 73 prosent.

Økt avkastning
Norwegian estimerer at yielden vil ligge på 0,64 kroner i januar, noe som er en forbedring på 16 prosent sammenlignet med året før. Flyselskapet trekker frem at positive utvikling i yield kompenserer mer enn nedgang i kabinfaktoren.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken