Gå til sidens hovedinnhold

Flere millioner i advokatregninger

Kampen mot Røkke kostet skjorta.

Konsulenthonorarene i forbindelse med statens kamp mot Kjell Inge Røkke vokser videre.

Les: Alt om Røkke-saken

NA24 - din næringslivsavis

Advokatfirmaet Selmer som av staten fikk oppdraget med å se på de rettslige sidene av saken resulterte, for vel tre måneders arbeidsinnsats, i advokatregninger på over 4,5 millioner kroner, ifølge DN.no.

Næringsdepartementet har nektet avisen innsyn i informasjon om hvordan bistand advokatkontoret har ytt, men opplyser at vel 500.000 kroner pluss merverdiavgift skyldes bistand statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, fikk fra Selmer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

PR-regning
Krigen mellom Kjell Inge Røkke og Berit Kjøll foregikk i seks og en halv uke. Etter at Kjøll ble beskyldt for ikke å ha informert sin oppdragsgiver staten, valgte hun raskt å hyre inn PR-hjelp for å håndtere situasjonen.

Denne regningen kom på flere hundre tusen kroner, noe hun vil at staten skal dekke.

Ifølge TV2 kom regningen fra Geelmuyden.kiese på nesten 740.000 kroner. Den summen ønsker Kjøll å få tilbake av staten. I første omgang skal Kjøll ha sendt regningen til Aker Holdning, men der har Kjell Inge Røkkes menn sendt regningen i retur. Nå er det staten og Næringsdepartementet som har fått den regningen.

Les: Alt om Røkke-saken

Maktkamp
Like før påske ble det kjent at Aker ASA selger en rekke selskap og aksjer til Aker Solutions for rundt 2 milliarder kroner. Dette utløste en offentlig drakamp of førte til at staten hyret inn ekspertise for å gjennomgå transaksjonenes juridiske og finansielle ekspertise.

Til slutt varslet Regjeringen at den bøyde av når de fikk en generalforsamling i Aker Solutions der alle aksjonærene kan stemme for eller imot strategien bak kjøpene.

Berit Kjøll trakk seg etter den alvorlige bruduljen mellom Aker ASA og Kjell Inge Røkke på den ene siden og næringsminister Sylvia Brustad på den andre siden.

Det skapte store reaksjoner da Kjøll på NRK sa at Røkke hadde lurt Jens Stoltenberg etter at Aker Solutions, som staten og Aker ASA er storeiere i, kjøpte en rekke selskap fra nettopp Aker ASA – uten at dette var blitt gjenstand for generalforsamlingsbehandling.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken