Gå til sidens hovedinnhold

Flere muligheter for GGS

I går nedstemte Kongressen ned et forslag om å åpne for boring inntil Floridas strender, men mindre kontroversielle forslag er på vei og kan bety åpning av deler av forbudsområdene.

Det var det mest kontroversielle forslaget som falt etter en intens avstemning i Representantenes Hus i Washington torsdag kveld norsk tid.Les mer her:

Florida-boring nedstemt

Dersom gårsdagens forslag hadde passert ville det åpnet for boring etter naturgass i dagens forbudssoner inntil 9 miles fra kysten av blant annet delstaten Florida. Det var også Floridas representanter i Huset som samlet frontet nedstemmingen av forslaget.Dette er imidlertid ikke siste ord i saken, for en rekke mindre kontroversielle forslag er på vei, og vil dersom vedtatt kun bety opphevelse av det 25 år gamle moratoriet mot boring utenfor Øst- og vestkysten av USA og i den østlige delen av Mexico-gulfen.Dette vil også bety at det norske seismikkselskapets seismikkstudie i den østlige delen av Mexico-gulfen kan komme til å falle innefor områder som blir åpent for leteboring.President George W. Bush har også indikert at han vil være åpen for at boreaktiviteten skal kunne nærme seg en 100 miles grensen fra kysten av Florida.Det er spesielt det foreslåtte leteområdet lease area 181 som er ønsket åpnet for leteboring rettet mot gass. Her er det blant annet forslag på gang i Senatet. Dette forslaget har allerede passert energikomiteen. Dette området omfattes av GGS store seismikkstudie.Totalt skal det foreligge et dusin ulike forslag til oppmykning i moratoriet i Kongressen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken