Gå til sidens hovedinnhold

Flere passasjerer, tjener mindre

Passasjerene strømmer til, men SAS fikk mindre betalt i mai.

2,9 millioner passasjerer fløy med SAS-konsernets flyselskaper i mai.

NA24 - din næringslivsavis

Det er 5,8 prosent flere enn i samme måned i 2007.

Flere flyr
Tjener mindreSAS-konsernets trafikk økte med 12,5 prosent i mai sammenlignet med året før, og kabinfaktoren ble forbedret med 0,7 prosentpoeng til 71,7 prosent. Tilveksten var størst i airBaltic, samt i SAS Sverige delvis som følge av konflikten i mai i fjor.

Tjener mindre
Imidlertid bedømmes yielden, som måler avkastningen per passasjer, å synke med cirka fem-seks prosent i mai.

- Økningen i passasjertrafikken viser at markedsutviklingen fortsatt er relativt god, samtidig som produktet vårt er etterspurt. Det er også gledelig at kabinfaktoren øker. Imidlertid går yielden ned, men vi har innført drivstofftillegg som gradvis kommer til å støtte yielden fremover, sier konsernsjef Mats Jansson i SAS Gruppen.

Han legger til at tiltaksprogrammet Profit 2008, som ble lansert i april, inngår det at at kapasiteten skal reduseres med 6-7 prosent fra og med høsten.

- Dette vil sterke yieldens utvikling ytterligere fremover, sier Jansson.

Streiken rammet Norge
SAS Norge transporterte 910.600 passasjerer i mai. Det var 4,1 prosent flere enn i samme måned i fjor. I betalte passasjerkilometer var økningen på 10,2 prosent. Den tilbudte kapasiteten var 10,4 prosent høyere enn året før, og kabinfaktoren sank med 0,1 prosentpoeng til 69,4 prosent.

- Tallene for mai bærer preg av urolighetene og streiken som var i Avinor. Samtidig ser vi at vår satsing på Sør-Europa har medført en pen trafikk-økning i dette segmentet, sier administrerende direktør Ola H. Strand i SAS Norge i en kommentar.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken