Flere steder i Vestfold ble det meldt om flom onsdag. Vannmengdene i Melsomvik sørget for full stans, og bilistene mellom Sandefjord og Tønsberg måtte snu. Vannmengdene har også ført til problemer i Tønsberg, hvor brannvesenet har bistått i en rekke boliger.

– Fire boliger er vannskadet i Granlyveien, Tønsberg. Heldigvis er det oppholdsvær og tiltakene vi har gjort hindret at flere boliger ble skadet av vannmassene, skriver brannvesenet på Twitter.

Smeltet snø og kraftig regnvær førte til stor oversvømmelse i Sandefjord onsdag morgen. Bedriften Neptun Båt fikk en «innsjø» ved inngangen.

– Det er dessverre et problem vi er litt vant til. Men det har vært verre før, og klok av skade har vi alt inne i fornuftig høyde. Nå er vi i gang med å rydde og vaske, opplyser Toril Larsen hos bedriften til Sandefjords Blad.

Les også: Dårlig vær gir flere stengte fjelloverganger

Farevarsel i Nordland

Etter mildt vær på Sør- og Østlandet vil det bli kaldere de kommende dagene. Det er også meldt mye regn. Ytterst langs kysten vil regnet falle gjennom hele helgen.

Ifølge Siri Wiberg ved Meteorologisk Institutt, vil nedbøren i Sør-Norge avta torsdag.

– I Sør-Norge har det vært mye nedbør de siste dagene, men det vil bli litt lettere enn det har vært i dag, sier hun.

Fredag er det ventet nye regnbyger i deler av Sørlandet, men det kan komme snø i høyden.

– Det vil være plussgrader på Sørlandet. Det kommer et lavtrykk som fører til nedbør i deler av Sørlandet, spesielt i Rogaland og Agder, sier Wiberg.

Videre forteller meteorologen at det vil komme flest byger i nord og vest, og det er ventet lite byger på Østlandet torsdag. I Nordland er det sendt ut farevarsel.

– I Nordland er det sendt ut farevarsel om snøfokk som vil gjelde til og med torsdag kveld, sier Wiberg.

Variert vær i helgen

– Det blir en grå helg for de fleste, men er man heldig, kan man noen steder få glimt av solen, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til NTB.

Over helgen vil det kunne komme byger i Trøndelag, Møre og Romsdal og i Nordland. På Sørlandet melder Meteorologisk Institutt om periodevis nedbør.

Best vær er det meldt i Finnmark, hvor det ser ut til å være opphold hele helgen. Dersom det kommer nedbør vil det være lettere mengder snø.

På Østlandet er det ventet store mengder nedbør på fredag. Lørdag er det ventet opphold hele formiddagen, før regnet kommer på kvelden. Regnet er meldt til å vare over natten før det blir opphold på dagtid søndag.