(SIDE2): Du har kanskje merket det selv – hun prater og følger med høflig, han er sikker på han holder på å få snøret i bånn.

I en studie fra Psykologisk institutt ved NTNU rapporterer kvinner at menn ofte feiltolker deres signaler på vennlighet som seksuell interesse. Menn, derimot, opplever det stikk motsatte - at kvinner tar deres signaler på seksuell interesse som vennlighet.

I likestilte Norge?

- Resultatene er ikke overraskende, sett fra et evolusjonært perspektiv. Det som er fascinerende, er at resultatene er identiske med en tilsvarende studie som ble gjennomført i USA – selv om Norge er et av verdens mest likestilte og seksuelt liberale land, sier forsker Mons Bendixen til gemini.no , og viser til en lignende studie som ble gjennomført i USA i 2003.

LES også: - Her er våre private nettdating-historier
OG: ...Og slik sjarmerer du gutta på Tinder

For selv om kvinner og menn er likestilte og stort sett er like på de fleste områder, som mentale ferdigheter, intellektuelle prestasjoner osv, så er fortsatt dette med biologi og reproduksjon en helt annen greie.

Det har vært to hovedteorier på hvorfor det er slik at menn tror det flørtes, mens kvinner ser det som høflighet.

Alle muligheter åpne

Fra naturens side «må» manne være koblet slik at han ser alle muligheter når en kvinne er åpen mot han, for slik å unngå å gå glipp av en sjanse til å formere seg. Kvinner på den andre siden, er den som skal gå gravid i ni måneder og må velge mer kresent hvem hun vil formere seg med – for slik å unngå å «kaste bort» tid og krefter på feil mann og hans avkom.

Den andre teorien går ut på at samfunnsnormer avgjør hvordan menn og kvinner samhandler. Er det mindre likestilling, vil menn misforstå mer. I et samfunn med større likestilling mellom kjønnene, vil begge kjønn feiltolke.

- Norge er seksuelt mer frigjort enn USA. En norsk kvinne kan være mer aktiv og proaktiv i dating, enn en amerikansk kvinne, uten at hun blir sett ned på av den grunn, sier Bendixen til New York Magazine.

Det vil i tilfelle si at norske kvinner og menn feiltolker hverandre gjensidig.

LES: 5 tabber du ikke må gjøre på Facebook

Svaret er: biologi

For å undersøke dette, studerte Bendixen svarene fra 308 heteroseksuelle studenter i alderen 18-30 år. 88 prosent av kvinnene svarte at menn hadde feiltolket vennlighet som flørting, mens 70 prosent av mennene svarte det samme. Det er den samme forskjellen som ble funnet i den amerikanske studien.

Bendixen mener derfor at menns feiltolking av vennlighet som flørt ikke skyldes samfunnsnormer og tillært kvinnesyn, men er en del av evolusjonen.

Menn holder bare alle muligheter for et ligg åpne.

(Kilder: independent-co.uk, forskning.no)